Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
leo^^ - специалист
Здравейте, значи става въпрос за къща която е с гредоред, искам да шпакловам една стая , но се чудя за тавана дали да сложа мрежа и така да шпакловам, или гипсокартон, но ми се иска повече с мрежа само. Има ли някакъв начин за закрепяне на мрежата към гредореда така че да не се личи после като се шпаклова?
Благодаря
torbalan - Дървен философ
ти сигурен ли си, че можеш да шпакловаш тавана добре???

при цена около 2 лева и нещо за кв. метър на гипсокартона
какво има да се мъчиш с шпакловане...

иначе как можеш да я хванеш мрежата - с пирони в гредите... ама ми се струва, че ще е на рядко...
leo^^ - специалист
Мазилката по принцип е здрава, не е напукана. Става въпртос за стая на 2-я етаж, по тавана не се ходи много, но за по-сигурно и мрежа. За гипсокартон не ми се иска над леглото ми да има висящи тежки плоскости :)
root666 - специалист
По-добре висящи плоскости, отколкото откъртени и паднали парчета мазилка.
masterval - майстор
Малко не се разбира, има ли наковани летви под гредите, доколко здрави са летвите?
Иначе мрежата лесно се захваща. Също не разбрах, коя мазилка не е напукана и ако става въпрос за мазилка на тавана, защо искаш да я шпакловаш. Ако можеш, обясни ги тези неща.
Наскоро правих едни тавани, бяха изпопадали няколко квадрата от чопа. Монтирахме 2 см фибран с винтове за дърво в летвите, след това шпакловка с мрежа, накрая фина шпакловка за боя. Решихме проблемите с кривите тавани, с топлоизолацията на стаите - и сме качили само около килограм на метър материал, тоест никакъв шанс нещо да ти падне отгоре.
Стефко - специалист
torbalan написа:
...при цена около 2 лева и нещо за кв. метър на гипсокартона
какво има да се мъчиш с шпакловане...

...
Аз мисля, че цялостно шпакловане е задължително. Казвам го от мой опит. Така бяха го осрали гипсаджиите, че ако бях там, ..... Уж ми бяха препоръчани. :lol: Ама май само за парите, които са взели предварително. Виновния съм аз, признавам. Щото съм балък, и се предоверявам. За това вече НИКОГА не давам пари напред, без да видя резултата. Много ментаци се навъдиха, даже и от форума......
Илиян Илиев™ - майстор
masterval написа:
Малко не се разбира, има ли наковани летви под гредите, доколко здрави са летвите?
Иначе мрежата лесно се захваща. Също не разбрах, коя мазилка не е напукана и ако става въпрос за мазилка на тавана, защо искаш да я шпакловаш. Ако можеш, обясни ги тези неща.
Наскоро правих едни тавани, бяха изпопадали няколко квадрата от чопа. Монтирахме 2 см фибран с винтове за дърво в летвите, след това шпакловка с мрежа, накрая фина шпакловка за боя. Решихме проблемите с кривите тавани, с топлоизолацията на стаите - и сме качили само около килограм на метър материал, тоест никакъв шанс нещо да ти падне отгоре.
Дамммм. Браво. И според мен това е решението. :prayer:
zil157 - специалист
root666 написа:
По-добре висящи плоскости, отколкото откъртени и паднали парчета мазилка.
Ако си виждал как е "изграден,монтиран" един "каратаван" няма да пишеш откровени глупости!И да стъпи някой отгоре, по-скоро той ще пропадне и нищо друго няма да се откърти.
root666 - специалист
Точно защото съм виждал целия е в пукнатини на село.
leo^^ - специалист
Мазилката на тавана не е напукана, има здрави летвички под гредите . Искам да го шпакловам, защото ще шпакловам и стените, така че трябва и тавана. Също не искам да се оскъпява много, може би стиропор по-добре от фибран от ценова гледна точка. Искаше ми се само с мрежа да стане.

Тема "Шпакловка на таван гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: