Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фло - специалист
yhv написа:
Но от вънка задължително трябва да има армираща мрежа и мазилка. А вътре или гипсокартон или отново армировка и шпакловка.
Не е е,колега!Далаверата е,че на полистиролбетонните тухли не се прави мазилка ,ами циментова шпакловка,може и с мрежа и без мрежа. Аз ,ако трябва да избирам между блокчетата на трите гореспоменати фирми щях да избера тези,в които има и пясък,нищо ,че ще са с по -лоши показатели на топлопроводност,достатъчно са ефективни ,но са по-здрави и не се ронят.Дали плъховете ядат стиропор,забъркан с цимент нямам представа,но свързващото вещество си е цимента!За да ти кажат,че свързващото вещество /цимента/ е отровен за плъховете трябва да ти дадат и данни за леталната доза,пише се ЛД-50/ гр. или мг./кг.,което означава,че 50% от третираните лабораторни плъхове са изпукали от толкова грама или милиграма вещество на килограм тегло.Не съм срещал подобна информация за цимента,ама знае ли човек-свят широк ?!
Сега за цената на зидането. На ден зидаря едва ли може да ти направи повече от 10 м2,което ще рече да гониш цена от 3лв.на м2,пък ако и едновременно шпаклова на всеки 2-3 ред може да се пазариш и за 5 лв.м2.Ако не се спазариш от раз на тези цени ,търси си други майстори иначе си вътре! Хайде успех в начинанието!
stivemaster - майстор
Много се кефя ,чета и не вярвам на УШИТЕ си.
1.Как български възложител "измисля " начин да се пазари , без да има каквото и да е понятие нито от порядъка на цената на дадения труд, нито от това което трябва да получи ,нито от начина да го получи.
2.Да от опит го знам това което казвам колега и ако имаш такива "животни" вземи ги претрепи първо че някой ден ще те изядат и теб след стиропора.
3.Относно цената, заради продължаващата в България криза и липсата на конкуренция , дъмпинга на големите производители на тухли , цената на полистиролбетонните блокове е висока.Изобщо не са оферта за хора които търсят тънкаж някакъв.Ако някой го интересува порядъка на цените на едните и другите да погледне руски сайт за строителни блокчета.
4.Това е перфектен материал за хора които искат да ползват авангарден материал и се стремят да постигнат това за което е създаден , а именно да замести стандартните до днес строителни блокове и да донесе изолация която е недостижима с тухли , а не по ниска цена поне засега докато производителите у нас се броят на пръстите на едната ръка.
gechev - специалист
Здравейте господа, от името на фирма ЮВЕМА ЕООД, производител на търговската марка ТИВИТ, искам да се извиня за допуснатата грешка на нашия сайт. В момента сайта ни преминава на нова система за самоуправление и много хора работят по него. Надяваме се, че до края на месец август всичко ще бъде както трябва с качени сертификати защитени от кражба, архитектурни детайли и нови снимки от обекти завършени с нашите продукти. Колкото до използването на пясък в полистиролбетона, той може да бъде заменен с метакаолини и да се получи отличен резултат. Надявам се, че ще приемете извинението ми.
Виктор Гечев
Зам-директор ЮВЕМА ЕООД
ArturDent - Почти Безобиден
gechev написа:
... бъде заменен с метакаолини ...
Какво пък е това - метакаолин.
Да не е псевдокаолин?
svetliopi44 - Чирак...
Аз само да кажа за прблема с плъховете.
Сложих метална врета на мазето която е много плътна.
На всякъде е бетон и нямаше и мм дупчица.
Е сега си има понеже пичовете плъхове са изгризали 25 см супер як бетон-шайба на блок ЕПК. :lol:
Та тея тухли ще ги вземат за закуска ... :lol:
Фло - специалист
Мета е префикс от гръцки,което означава "след","съседен" и в смисъла на метакаолина е нещо ,което става след процеса на третиране/ дехидроксилизация/ на каолина/глината/.Печена глина при контролирани условия,по-фина е от цимента и се използва главно да го замества с до около 20% което дава на бетона някои свойства,но няма качеството на якост,което пък дава силициевия диоксид,микронизиран или пък от фин пясък.
Фло, нямаше нужда от лекция, какво е каолин. По една случайност съм доста добре запознат с производството на каолин и отчасти с производството на цимент.
Въпроса беше, какви са точно тези метакаолини? Защото ако е това за което говориш, "съпътстващи" или отпадъчни продукти при производството на каолин е лошо. Сещам се за такива "продукти", но не е добре, ако наистина ги ползват.

П.П. Сещам се за изказването на един от шефовете на фабриката:
"Ние им даваме нашия боклук, те ни пекат тухли от него - и после: Защо се скапват?".
Става въпрос за тухлите във въртящата се пещ.
Фло - специалист
Не съм писал "съпътстващи" а "след" ,"съседен". Един и същ материал,нагрят при различни температури получава различни свойства,така например каолина печен до 700 градуса е едно нещо и е близко ,в съседство/"мета" /до глината,а нагоре температурата дава друг продукт,например порцелан!
Както и да е,моята теза беше,че в полистиролбетона за здравина и да не се разпрашва и рони е по-добре да има пясък /силициев диоксид/,отколкото метакаолин.
Пак изхождам от моята си гледна точка. Ако е използва българско производство, просто не може да се пече нещо под 1000 (1100) градуса... освен ако не се използват разни боклуци, които се получават във времето за загряването на пещта и/или при изтриването - т.е. това което е брак. Не вярвам да използват италианско или южноамериканско производство...
stivemaster - майстор
Здравейте и аз съм "за" кварцовия пясък ,а метакаолин колега дето не искаш лекции ама не вдяваш какво е - това е хидравлична добавка на базата на каолин "активиран" ако има от кого и от къде да се взема.Дискутиращите освен Гечев едвали знаят произхода и свойствата и , а от там и "кирията" от тази добавка , така че нека не става тема на разговора.Много по съществен е въпроса с употребата на самия полистиролбетон без значение от точната използвана рецепта,защото качествата му са уникални и докато не се убедите лично може би не бихте го оценили.
За самия съм свидетел на реакциите на незапознати , при сравнение между Итонг и блокче полистиролбетон.При тегло 2/3 от това на Итонга и факта че плува във вода без да поеме повече от 20% вода , след като го извадим изсъхва и якостта му не е намалена , това са факти а не зарибяване.

Тема "Изобетон - изолационни тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: