• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Dzver - специалист
Как е най-добре според вас да се направи осветлението в гараж. Вратата е с дистанционно.
Искам като се отвори вратата да светне лампата..
Май е най-добре с фотоклетка?
Но как е монтира?
Някаква схема или по просто обяснение? Трябва ли да минава през ключ?
Да оставя ли още една лампа да може да се пуска когато искам?
Trifun - специалист
Вместо това може да използва и някакъв краен изключвател, който да се задейства от вратата.
А ключ за ръчно пускане / спиране винаги е добре да има - в случай, че автоматиката откаже :wink:

Прикачен файл

PIR datchik.jpg
PIR datchik.jpg (19.58 KиБ) Видяна 5909 пъти
Dzver - специалист
я ми обяснете схемата на фотоклетката..
moimoimoi - майстор
колега има готови плафониери за таван с вградена фотоклетка- 20-25 лева е
трябва и само захранане 220 волта
но пак е хубаво да има ключ с който да може да я изключваш когато сменяш крушките примерно
добре е и да имаш отделна лампа с ключ за всеки случай
http://laskas.com/ufiles/2010-09/speste ... burgas.jpg
ozimen - специалист
Че,те всички врати с дистанционно имат лампа в тялото на мотора,която свети няколко минути,като се отвори или затвори вратата.Това е достатъчно да влезеш или излезеш от гаража.Твоята врата самоделка ли е?
bulhomes2 - майстор
Това последното не го разбрах. Моята врата не е самоделка - фирма, фактура, монтаж, гаранция и т.н. пък лампа към нея нямам.
moimoimoi - майстор
има ролетни врати,мотора е на тавана и има и лампа която светва с задействането на вратата и остава включена известно време 1-2-3 минути колкото да слезеш заключиш и излезеш от гаража
bulhomes2 - майстор
Има. Ама не са всички.
evil - специалист
Най-добре с датчик колега.При мен датчик съм сложил до самата разпределителна кутия.Фаза и нула му подаваш директно да се захрани а фазата която връща той на връзката ключ-лампа.Така ако нещо се заиграя по колата щракам ключа и той я държи светната
velsi - Почетен майстор
В крайна сметка се дават предложения без да я ясно какво е заданието.
Каква е вратата? Къде се намира лампата? Вътре в гаража, или вън, над вратата?
Защото от това много зависи как ще се изпълни. Ако става въпрос за лампа в помещението, тогава най-добре и лесно е с някакъв изключвател, който вратата натиска в затворено положение. Ако става дума за външна лампа, то тогава е най-добре с датчик за движение, който да има възможност да се шунтира с ключ в помещението, ако искаме лампата да свети постоянно.
  • 1
  • 2

Тема "Инсталация в гараж ? Въпрос за фотоклетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: