• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
schuldiner - майстор
Досега си имах човек, на когото се обаждах, а той ги караше нанякъде (май на Въглен, но не съм сигурен). По-малки количества имам къде да ги депонирам временно, но не ми се върти от единия край на града до другия и обратно за тон и нещо строителни отпадъци. Ако някой знае къде мога да тръсна законно едни 60 чувала, моля да подскаже. Имам собствен транспорт, но ако имате предложение за разумна цена на услугата и гаранция (поне устна), че няма да се изсипят в някое дере или гора... няма да е лошо да споделите.
Chefo77 - майстор
След като имаш собствен транспорт, защо не идеш до Осеново? Там миналата година (предполагам още не са го запълнили) имаше открито депо за строителни отпадъци, където депонирането си беше съвсем законно и безплатно. Някакво дере запълваха.
Във Варна преди години имаше преди моста вдясно, по пътя който минава точно покрай езерото. Но пък се плащаше ...

Виж в Google Earth приблизително къде се намира сметището в Осеново:

43°19'25.67"С
27°59'54.07"И
schuldiner - майстор
Тенкс, точно затова питам! На Въглен е за битови и не е редно. Край езерото беше преди 3-4 години, по-преди на Прибой, т.е. все са временни, но вършат работа и са законни. Дано в Осеново да работи...
Bambookita - специалист
Обади се в общината и попитай.
schuldiner - майстор
Питах. Въглен се плаща вече на кубик, не на курс. Малко на око сметнаха обема, в моя вреда, естествено. От общината те препращат на сметопочистващата фирма, ако се не лъжа тел.303534. Но там е на контейнер 4 кубика мин., който се паркира на обекта и стои мах. 5 дни - това непроверено, а и за цена не съм питал.
В Осеново няма и никога не е имало депо за строителни отпадъци, ходих на място.
Мен ме вълнуваше специално за бионеразградими отпадъци къде има сметище. Смесването с битовите е меко казано нередно. Но понеже темата е по-дълбока, няма да нагазвам... Остава официално Въглен и колкото поискат - толкоз.

ПП Почти всеки, когото попитах, ме информира на ухо, че в еди-коя-си местност хората изсипвали безпроблемно, или пък да съм ги пръснел по казаните из града. Ясно, че тъпият монопол ражда тъпо отношение, но чак дотам няма да изпадна - събота-неделя да събирам чужди боклуци от плажовете и полянките, а през седмицата да сера по кофите.
inspo - майстор
Преди 3-4 години имаше сметище за строителни отпадъци преди владиславово в дясно, горе над лозята.
Камазите изхвърляха доста строителни отпадъци там. Беше регламентирано. Колко пари взимаха не помня.
Но дали го има още - не зная.

Доколкото си спомням беше бялото петно най-горе.

http://maps.google.bg/maps?hl=bg&ll=43. ... 3&t=h&z=16
schuldiner - майстор
Е, аз пък си спомням, че по времето на Кирчев се пълнеше Езерото. Легално. То по-голяма идиотия няма, ама и това над Владиславово (а и останалите от този вид) не се дават... Единствената директна употреба на строителните отпадъци е използването им за мелиоративни цели - насипи, запълване свлачища, дерета от пороища и подобни. Другият начин е да се рециклират, но това скоро няма да стане у нас.
Аз просто попитах за законното положение и после споделих какво е на практика - знам как трябва да бъде, знам, че пари има, знам защо не става. Не ми се говори на тая тема.

ПП Колеги, изтрийте координатите, че не се знае кой ще се възползва от тези "депа". Ако ги намирате за неприемливи де...
Chefo77 - майстор
schuldiner написа:

В Осеново няма и никога не е имало депо за строителни отпадъци, ходих на място.
Мен ме вълнуваше специално за бионеразградими отпадъци къде има сметище. Смесването с битовите е меко казано нередно. Но понеже темата е по-дълбока, няма да нагазвам... Остава официално Въглен и колкото поискат - толкоз.
Човек, ИМАШЕ депо, имаше колчета, големи табели по колчетата - и на табелите си пишеше, че теренът е за изхвърляне САМО на строителни отпадъци, че е под видеонаблюдение и т.н. (не че имаше камери де). Разбирам да съм карал само на слухове, но лично съм изхвърлил там към 40-ина чувалчета от гипсово лепило, пълни със замазка, плочки и какво ли още не.
Chefo77 - майстор
Това във Владиславово е затворено от години - редовно минавам оттам и виждам табелите.
Последно видях по пътя за Белослав, който е след моста - като слезеш от моста и завиеш надясно, след отбивката за Хидроложкия Институт.
  • 1
  • 2

Тема "Сметище за строителни отпадъци във Варна." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: