Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Krelion - специалист
Сферичния,кекловия,шибърния са все спирателни кранове!
Никой от тях не намалява дебита когато е отворен изцяло!
Препоръчвам сферични, защото са най-надеждни.
iva6ki - специалист
Аз при мен съм монтирал само шибърни полипропилен :? , засега нямам проблеми ,но в отвора който ми е за крана ако трябва да режа и да лепя наново сферичен просто няма как да се случи.Трябва да разкъртя за да го оправя а шибърния се развива и подменя без упражнението лепене. :)

Прикачен файл

72img1.jpg
72img1.jpg (5.58 KиБ) Видяна 5832 пъти
kam34 - специалист
Вече купих от същите на КДН, не са шибърни а с гумено уплътнение, което ме притеснява най-много. Но пред перспективата за къртене, рязане и ново лепане на сферични се примирих.

Откакто се отказах от този модел месингови кранове и минах на сферични проблемите ми намаляха значително. Явно ще трябва пак да се примиря с тях в името на полипропилена :cry:

Струва ли си за една баня тази година и една догодина да си купувам поялник за тръби :? Райдър за 66 пари от 20 до 40мм ще върши ли работа. Гледам накрайниците му са черни уж тефлонови, а на тези по евтините са с някакво лаково прозрачно покритие. :?
EDI - майстор
РАЙДЪР за дома върши работа, аз имам такъв и с него си работя в къщи.Дорниците са с добро тефлоново покритие, ще ти свършат работа.
iva6ki - специалист
Моя е за 30 кинта някакъв китайски с куфарче направи едно ВиК,Парното и сега имам още едно ВиК да правя и може да се троши ако иска :-D
Ronin - специалист
И аз ползвам на райдер само че по големия от 20 до 63 мм нямам оплаквания !
Здравейте,понеже видях че сте купили ППР кран на КДН реших да се включа.Аз съм в бизнеса с тръби и отзивите за КДН са доста лоши,качеството им напоследък е под есякаква критика.Бих препоръчал чешки тръби и фитинги например pipelife silverline.Имаги почти навсякъде.Успех!!!
LazarGanev - "Велик майстор"
mark1 написа:
Аз съм в бизнеса с тръби и отзивите за КДН са доста лоши,качеството им напоследък е под есякаква критика.Бих препоръчал чешки тръби и фитинги например pipelife silverline.Имаги почти навсякъде.Успех!!!
По наше село не съм ги виждал - вие ли ги внасяте?
kam34 - специалист
mark1 написа:
Здравейте,понеже видях че сте купили ППР кран на КДН реших да се включа.Аз съм в бизнеса с тръби и отзивите за КДН са доста лоши,качеството им напоследък е под есякаква критика.Бих препоръчал чешки тръби и фитинги например pipelife silverline.Имаги почти навсякъде.Успех!!!

По добре турски от Габрово отколкото турски от анадола :lol: Най доброто което намерих беше КДН, по наше "село" не са и чували за разните му там чешки и други фирми.
kam34 - специалист
Взех Райдъра малкия комплект и след играчка от няколко часа с цифров термометър и промяна на положението на сензора му за температура успях да го вкарам в работен режим - 260гр като постигнах отклонение +-5-6 гр. Смотан китайски терморегулатор :evil: много е груб, като остана по свободен ще му барна един електронен и ще заспи.

Тема "ППР или месингов кран?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: