Имал е предвид че,медта е по фино изглеждаща ако след това се боядиса в бяло ,тоест фитингите са по-малко обемисти сравнени с ппр или алуминиева вложка , фи-18 или фи-22 мед -едвам се забелязват сравнени с фи- 25 или фи-32 ппр Стаби. .За задължително -по скоро -Препоръчително .
май единствено филма ме разбра какво имам предвид. Искам да си представите ППР хванат външно за стената как изглежда само... полиетилена от своя страна пък не можеш да го направиш да стои изправен и така. Chano достатъчно ли се защитих?
Гарантирам ти че всички те разбраха просто думата "задължителни" не стои добре а за ППР стаби ,моите са външни изправят се със скоби през определено разстояние ,но няма да изглеждат добре като медните.
За- направи сам, и с ограничен бюджет всякак е хубаво .Миналата зима правих едно парно на един човек , наложи се да го правим с колекторна разводка , но етажа бе с терикот който клиента не пожела да къртим и режем -та тръбите външно по перваза.То хубаво , ама на едно место се наложи да пуснем за 3 радиатора ,тоест 6 броя тръби една над друга -стана като тръбите на нефтохим -за щастие леглото скриваше 20 сантовото по вертикала трасе .Клиенти, така искат ,така правим-важното че човека остана доволен ,стопли се най накрая .Котела бе Дакон от стария модел ,и чешки чугунени радиатори Калор 3 .Защо не съм пуснал 1 щранг за трите радиатора , и да откланям за всеки от него -ами тия ги разправяйте на някой друг -че тръба фи-20 да речем ще захрани глидерите които бяха по трасето -до всеки радиатор отделна тръба без фитинги посредата -най добре.
та значи аз до колкото разбирам трябва да си купя някакви колектори 2 броя,и от там за всеки радиатор да си пусна по 2 тръбици,и да наредя кранове на всека трабица от двете и страни,ИЛИ бъркам нещо...?
aaaaaaa,вие всичко ще си кажете,ма требе да попиша около 2 месеца че да стигна до истината,изглежда с тези темпове ще остане за другата година отоплението:)