• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
simbion - специалист
Здравейте всички :) Снощи правих едни "галимации" вкъщи и ми се появи един проблем който се състои в това :
Сложихме си бойлер преди време ,та имаше нещо, мисля че се казва изпускателен кран или нещо такова(едно цилиндърче с палче и отвор), монтиран на входа на студената вода към бойлера. Не ми беше правило впечетление, но се замислих един ден "защо е там ?" след като като го отворя и тече директно вода от входящата студена :? Та вчера се хванах и го обърнах на изходящата топла вода, докато се пълнеше бойлера го бях отворил и от там излизаше силно въздух (мисля че се обезвъздушава), после пусках всички крано да се продуха, известно време тече жълта вода, налягането беше добро. Пуснах го да загрява и сутринта нови проби - водата топла, въздух няма, не е жълта.... НО налягането супер слабо и има нещо като инертно действие пускам водата и чувам как и бойлера се пълни, спирам водата бойлера се пълни 2-3 секунди след като спра водата :?: Преди го нямаше този момент, налягането беше добро, не се чиваше как се пълнеше бойлера ?
Имате ли някакви идеи от какво може да е и дали не трябваше да си е на студената вода въпросния изпускател ?
Съжалявам че не направих снимки, евентуално в четвърък ще кача снимки, че утре немога.
Благодаря предварително :prayer:
Нямям никви представи от ВиК :toimonster:
EDI - майстор
Става така, защото изобщо не му е мястото на топлия изход.Ако още е читав, сложи го където му е мястото на студената вода, само да не объркаш посочите на монтаж.Ако не е читав вече, купи си нов.
simbion - специалист
лелеее мерси :shock: добре че сутринта го спрях пак бойлера.... Ужас ама и аз пипам кадето не ми е работа, а този клапан за какво служи на студената вода ??
EDI - майстор
Предпазен, отваря при повишаване на налагянето и не позволява връщане на гореща вода по студената тръба.
simbion - специалист
EDI написа:
Предпазен, отваря при повишаване на налагянето и не позволява връщане на гореща вода по студената тръба.
Благодаря майсторе :) прочетох в сайта на направи сам, там е описано подробно за бойлерите и приходящите с тях "нещица", оправих сега точно бойлера, върнах възвратния клапан на мястото му, напълни се бойлера, отвъртях топлия кран... Мисля че се обезвъздуши както трябва, налягането се върна и сега го пуснах да загрява :!: .......Само чее пак поизтече жълта вода :? Не колкото вчера ама пак си тече, това на какво се дължи ? Бойлера е на около 2.5 години не е да кажеш стар .
П.П. Ако някой го интересува гайките към входящата и изходящата вода на бойлера с изключение на възвратния клапан се развиват с ключ 24 :-D ... Ноо това е на моя бойлер и все пак мисля, че е нещо като стандарт :?
EDI - майстор
Жълтата вода е нормална, насъбрал се е боклук на дъното и като го пълниш, водата го вдига и изтича.После пак се утаява и така.Като мине жълтата вода и дойде прозрачната :lol: , започваш да ползваш водата.
Neno Er - специалист
EDI написа:
Жълтата вода е нормална, насъбрал се е боклук на дъното и като го пълниш, водата го вдига и изтича.
И по тази причина ползвайте вода от бойлера само за миене, не и за готвене или за кафе.
Когато съм сменял нагревател, вътре съм виждал по два-три пръста тиня. Е зависи все пак и от водоснабдителя.
Тани - модератор
Мога да се хвана на бас , че в моя бойлер няма тиня. За котлен камък не мога да се хвана на бас обаче. Сложил съм си филтър след водомера , защото не ми се чистят цедки на батериите и на душовете , а и не ми се чисти бойлер! По-добре да сменям по един кертридж на половин - една година!
Neno Er - специалист
Тани,
Я щракни някоя снимка на тази инсталация.
Тани - модератор
Инсталацията няма нищо общо важен е само филтъра . Моя е от този вид Изображение и линк към сайт за да видиш параметрите които те устройват :
http://www.thermoeconomic.com/filtri-za ... a-300-p60/
Може да му слагаш каквито си пожелаеш патрони - дори с активен въглен!
  • 1
  • 2

Тема "Проблем - Бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: