• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Smarin - специалист
Ползвал съм и на хенкел и на вюрт и двете са ми вършили работа , специално за тва на вюрт ми е останало в главата защото го изпитах за здравина.
ПДЧ скосено под 45 градуса и залепено след 24 часа след як удар се чупи ПДЧ то а там където е лепено няма проблем
SoWhat - специалист
Също като колегата в горния пост и аз счупих едно ПДЧ /но не на залепеното място/. Както са казали повечето колеги в постовете - Wood на Хенкел. В бели опаковки /като буркани/ от по 400 или 1000мл. Във всички големи магазини го има. То е от рода на с-200. С него пък /с-200/ едно време лепяха фурнира в/у ПДЧ-то за секциите в мебелните заводи. Само, че иска малко загряване /преса/. Това е само за инфо. Иначе Хенкела го мажиш много тънко и равномерно и нямаш проблеми /стига да имаш гладки повърхности/. А щом ще ползваш и болтове, давай смело.
elanmorin - напреднал
За тоя Хенкел. Като в горния пост - ако не е на тънко и на гладко не става. Една рамка за градината ремонтирах на две - на три и ако не си пасват добре елементите и има луфтове... Ще залепи само плътно допиращите се точки. И той процеса на залепване е различен, то пише на опаковката, 10-15 мин. чакане, малко рандом нали.. обаче това което не пише, е че ако намажеш и стегнеш елементите следва провал.
Stefan2000 - специалист
Ами тогава какво излиза? Все още не съм започнал гредата, но няма място за експерименти. Все повече бих заложил на епоксидната смола.
torbalan - Дървен философ
тя май не е подходяща за дърво...

за дърво по-добре Ц200 или производните му и чакане...
Stefan2000 - специалист
Защо не е подходяща?
Остават ми още около 2 седмици да реша какво да правя :?
Вече 5 години си ползвам "лепило за дърво" Леко .Правих си кошери, а те седят все навън и зиме и лете около лепеното се пука, но самото място на слепване не е мръднало.Това като инфо иначе за отговорни сглобки си ползвам на хенкел универсал ,диапазон от температура от -40 до 115 слепената част е гъвкава и издържа на вода(изпробвано е лично от мен ).Така че колега взимай хенкела мажи тънко изчакваш да не вдига конци и слепваш .
Stefan2000 - специалист
Спрях се на С300 на Вектор. Мисля че не сгреших, тъй като е по-нискобюджетно решение, а на тези голими дължини не успях да постигна перфектно прилепване на повърхностите на буковите талпи, и ползването на каквито и да е по-скъпи лепила, мисля че в случая би било неоправдано. Все пак работех на полеви условия, само с едно електрическо ренде. Виж, ако дървото можеше да се обработи в цех с щрайхмус, нещата щяха да стоят доста по-различно. :cry: Цялата греда я осигурих със 100, 200-милиметрови винта завинтени насрещно. Така че се получи доста здрава конструкция. В момента ,без попове, гредата не провисва от тежеста на един човек, но все пак това не е никакво натоварване в сравнение с целите за които е направена...
Някой чувал ли е за лепило за дърво в клас D-4 ?
В този клас лепилото се държало перфектно на външни условия!!! На дъжд сняг и такива!
  • 1
  • 2

Тема "Какво лепило за дърво да взема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: