Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Gek - специалист
Искам серпентината на бойлера за локалното парно да я управлявам с диференциален ТР. Какъв клапан да използвам? Или вентил с ел. задвижка?
Какво се използва по принцип?
naskov - майстор
Какво е диференциален ТР?
filmatoplo - майстор
Ами река започваща с Ду и завършваща на нав :-D , диференциален терморегулатор :) .Значи може с електромагнитен клапан или със клапан с ел задвижка , първия отваря и затваря за част от секундата ,втория за 20-30-60 секунди според модела.Виж за такива в Термоикономик.
Gek - специалист
filmatoplo написа:
Ами река започваща с Ду и завършваща на нав :-D , диференциален терморегулатор :) .Значи може с електромагнитен клапан или със клапан с ел задвижка , първия отваря и затваря за част от секундата ,втория за 20-30-60 секунди според модела.Виж за такива в Термоикономик.
Дали може да използвам ел. маг. клапан от пералня? Някой пробвал ли е? В случая ме притеснява температурата на топлоносителя и времето на включено състояние (над час....).
mar4ika - специалист
Не,много му е малък отвора.
naskov - майстор
На моя бойлер имам термостатичен вентил с термоелектрическа задвижка. Действа с три минутно закъснение, но това не пречи да има топла вода :)
http://www.bgtherm.com/products/prices/Honeywell.pdf задвижки за линейни вентили
Gek - специалист
naskov написа:
На моя бойлер имам термостатичен вентил с термоелектрическа задвижка. Действа с три минутно закъснение, но това не пречи да има топла вода :)
http://www.bgtherm.com/products/prices/Honeywell.pdf задвижки за линейни вентили
Кой е артикулния номер от списъка? Как действа този вид задвижка. Задвижка значи, че има малко моторче или пак е ел. магнит?
LazarGanev - "Велик майстор"
T750120, колегата ти е повдигнал цената в черно. Задвижката е термопатрон с миниатюрно нагревателче, което се включва от ДТ. Трябва да се внимава вентила и задвижката да имат еднакъв ход, защото има различни стандарти - 2,5мм, 4мм...
Gek - специалист
Благодаря на всички за отговорите, ще сложа такава задвижка.

Тема "Дайте съвет за клапан, че съм начинаещ...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: