• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Илиян Илиев™ - майстор
А кажи, защо с лепило, а не с цимент? :?
novgradski - специалист
...при мен пода беше същия (денивелация,някаква стара изолация,ронеща се замазка...)...
Взех фибран 2см(на 1-ви етаж съм),пластмасова мрежа (кафява) като "рабица" ,2бр метални профили 15х15х1,5(за "майки")и със замазка си оправих нивелацията(пясък , цимент и малко вар.....става и хоросан с малко цимент) .Наложи се малко да шпакловам (на 2-3 места)с лепило за теракот преди изолацията на ламината.
Илиян Илиев™ - майстор
novgradski написа:
...и със замазка си оправих нивелацията(пясък , цимент и малко вар.....става и хоросан с малко цимент) ...
Хайде и тоя нашия. :lol:
dokobg - специалист
Илиян Илиев™ написа:
В лепилата има добавки, подобрители и т.н. Мисля, че вероятността да се нацепи и отлепи е по - малка отколкото с цимент.
novgradski - специалист
...наложи се в 1/3 от стаята да сложа 1см фибран- за да "помогна" на денивелацията
schuldiner - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Щом е пет пъти по-скъпо, трябва да е по-добро.
Ще доживеем ли да чуем за замазка с минерална мазилка...
Илиян Илиев™ - майстор
На там са тръгнали нещата, Шул. :lol:

Силиконовата не е ли по-скъпа?

Доко, във форума има тема за строителните разтвори. Прочети я.

Лепилото е за лепене на плочки и то бъркайки го само с вода. Всяка добавена песъчинка го отслабва. Можеш даже да си направиш следния опит:

Сложи половин мистрия лепило на прах в кофата, после сложи около 3 литра вода и разбъркай добре. Остави 5 минути да отпочине. После разклати и започни да изливаш бавно водата. Накрая в кофата ще остане това, което искаш да добавяш.

Хората са изчислили, какво и колко да сложат в чувалчето за да бъде ефективен разтвора. На теб са оставили задачата да добавиш само вода и да разбъркаш.

Преди около 3 години мазах къщата на един дърводелец с машинна мазилка на циментова основа. Идва нашия един ден и вика: Може ли да взема малко разтвор за да монтирам една декоративна вратичка метър на метър(примерна мярка) от винкели.

Казах му, че това е мазилка и е слабо за неговите нужди и трябва да си купи бързо стягащ цимент. Нашия вика: Бе аз ще го подсиля разтвора не се притеснявай. Казах му да си гребне колкото му е нужно и си продължих работата.

На другия ден идва и вика: Спирай мазането, тоя материал не струва. Ела да видиш как се рони. Отивам, пуля се и го питам, как така се рони и с какво го е подсилил, защото действително се ронеше, а не стената всичко си беше на ред.

Нашия вика: Ми с пясък го подсилих.

Излишно е да казвам, че щях да падна. :lol:
професионал - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Ми с пясък го подсилих.
:prayer: :lol: :lol: :lol: :supz:
boltik - специалист
БГ-майстор,така по нета няма да направиш работа.По-добре е да намериш някой мастор,които си разбира от работата и да ти обясни нагледно как стават нещата със замерванията от вратите или коридора.Не прави маде ин БГ работи,да си нямаш после главоболия.Това,че си купил материалите предваритекно не е проблем.Важното е да можеш да вкараш нещата на мятото си без да режеш вратите.И не се цигани за ракията :-D
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за подова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: