• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvventsi - специалист
цялата работа е че ти трябват 3 монофазни инвертора,въпросът е как да ги дефазираш на 120гр. един спрямо друг щото из ,нямам представа ,може би с някаква електроника :?
hygro - майстор
vvventsi написа:
цялата работа е че ти трябват 3 монофазни инвертора
Един трифазен инвертор не се състои от три монофазни. В най-простия случай представлява мостов токоизправител с 6 диода и мостов инвертор с 6 тиристора.

Изместването на 120 градуса е най-малкия проблем. Сериозните затруднения са не толкова в схемотехниката, колкото в необходимото конструктивно ноу-хау в силовата електроника... :buch:
hygro написа:
mAze написа:
Освен това неможеш да направиш дори една фаза от 380В защото истинската фаза на 220в има 622в връх до връх напрежение, а нулата се явява в средата, така че няма как да стане.
:warn: 311 V са достатъчни за монофазен инвертор - свързването е мостово.

Ако някой мисли да управлява асинхронни двигатели с инвертор, нека си спомни от електротехниката:

U / f = const

В случай, че измененията на честотата са големи, регулирането на напрежението не може да се спести.
именно за въпросната мостова схема говоря или по известна в мрежата като H-bridge, обаче то си е точно каквото и аз казвам, лъжа и измама, реално нулата се мести ту на +0 ту на +311 за да се получи "усещането" за АС220в. Ако се измерва потенциала абсолютния спрямо някаква твърда нула, въобще няма да е като на истинска монофазна мрежа
  • 1
  • 2

Тема "Трифазен инвертор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: