От мобилни телефони до цифрови камери
ditronix - специалист
Само искам да кажа,че досега не съм попадал на неработеща схема на НЕОМОНТАНА.Изключително тъпи платки,трудни за насищане дори от хора с опит,но направени така с явната цел да се свали цената до минимум.За сметка на това схемите им работят-поне тези,които аз съм правил.Тая обещавам да я тествам и ще споделя какво е станало :roll:
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
ditronix написа:
Само искам да кажа,че досега не съм попадал на неработеща схема на НЕОМОНТАНА.Изключително тъпи платки,трудни за насищане дори от хора с опит,но направени така с явната цел да се свали цената до минимум.За сметка на това схемите им работят-поне тези,които аз съм правил.Тая обещавам да я тествам и ще споделя какво е станало :roll:
Тая схема от километри се вижда, че няма да тръгне - даже ще има светлинни и звукови ефекти, но не от светодиода - гаранция.
Прочети изброените от sstefanov 3 точки и от мен 4-та.
stefan_mil4ev - специалист
Може да използвам и реле за мигачи, но имам желание да си го направя :) Утре пак съм на работа, ама ще пратя жената да купи елементи, че нямам търпение да го направя :)
stefan_mil4ev - специалист
Реализирах схемата, сложих един диод, но уви даже и веднъж не примигна. 10 пъти проверих всички връзки, всичко си е ок. Направо вече луд станах...
miroton - майстор
Виж да не си обърнал диода.
mitcd - специалист
И защо не го направи с обикновен мултивибратор(два транзистора,два кондензатора и 4 съпротивления ?
Ако има реле и бачка дълго време -има опасност да се разлопа или да му залепнат контактите.
За голема лампа с Mosfet транзистор,а за обикновенна мигалка един мигащ диод.Другото е губене на време.

Тема "Мигащ диод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: