• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26
Всички въпроси за вилата.
4040 - специалист
filmatoplo написа:
Защо етажа стои на отстъп от фундамента :? ,няма лошо ,но това се прави заедно с плочата.
всичко е съгласувано със строителния надзор и не виждам какъв е проблема,тук всеки се мисли за строителен контрол което не е въобще добре,добре е да се изказват мнения които да са градивни а не просто е така да се пише нещо. :axe:
Илиян Илиев™ - майстор
4040 написа:
filmatoplo написа:
Защо етажа стои на отстъп от фундамента :? ,няма лошо ,но това се прави заедно с плочата.
всичко е съгласувано със строителния надзор и не виждам какъв е проблема,тук всеки се мисли за строителен контрол което не е въобще добре,добре е да се изказват мнения които да са градивни а не просто е така да се пише нещо. :axe:
Красавецо, ние не се правим на строителен контрол, а искаме да узнаем мотивацията на строителния надзор. Просто така от любопитство. Естествено, ако нямаш нищо против.

Иначе освен браво за сроковете и изпълнението не мога да дам друго мнение. Остава да се интересувам от подробностите за да си сверявам часовника. Естествено, ако някой е благосклонен да сподели. :wink:
Фло - специалист
4040 написа:
filmatoplo написа:
Тоз билдинг да има строителен надзор ми се вижда партенка! Не вярвам и проектанта да ти даде колоните да стърчат навънка от фундамента намаляйки работното им сечение с поне 1/3,особено по ъглите. Просто ,както при много случаи "майстора" не е маркирал център колона още при кофража на фундамента ,щото или не знае как или е пропуснал и като дойде ред да кофражират колоните открива,че фундамента му идва къс и затова е този отстъп на основите от колоните и зидарията.
4040 - специалист
Фло написа:
4040 написа:
filmatoplo написа:
Тоз билдинг да има строителен надзор ми се вижда партенка! Не вярвам и проектанта да ти даде колоните да стърчат навънка от фундамента намаляйки работното им сечение с поне 1/3,особено по ъглите. Просто ,както при много случаи "майстора" не е маркирал център колона още при кофража на фундамента ,щото или не знае как или е пропуснал и като дойде ред да кофражират колоните открива,че фундамента му идва къс и затова е този отстъп на основите от колоните и зидарията.
абсолютно е със всички разрешителни и със строителен надзор а сечението на колоните по план е 20/20 защото сте много големи специалисти :toimonster:
Илиян Илиев™ - майстор
Добре се посмях преди сън. :lol:

п.п. Красавецо, никой май не пита за сечението на колоната... :?
ArturDent - Почти Безобиден
4040 написа:
абсолютно е със всички разрешителни и със строителен надзор а сечението на колоните по план е 20/20
Да не технически ръководител + авторски надзор?
Колоните много, ама много ми приличат на 25х25. Още повече, че това е минималния разрешен размер.
stenmark - специалист
Артъре,може и 20/20 виждал съм това и на двуетажни къщи.Не е задължително надзор за 5та категория,но не е забранено.На мен също надзор ми води документацията.http://www.nibostroi.com/#/bg/future-projects/ На този строеж колоните са 20/20.
iva6ki - специалист
Аз лично не съм го виждал но само като еркер и на мястото което стъпва колоната има пояс по околовръс :?
filmatoplo - майстор
Без значение човека дали се сърди, няма такова нещо -зид или колона да виси неподплатена отдолу с плоча или еркер , та ако ще отстъпа да е 5 санта.. :wink:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 26

Тема "Човек от скука си строи вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: