Всичко за дърводелството
petrov_ - специалист
на скоро си купих апартамент ново строителство и тепърва започват проблемите.сложени са дървени врати мисля че от чам,като се затвори в горния край не прилепва към касата около 2 см. самата врата е посукана
мерих касата там всичко е точно. можели да се направи нещо няма боя нито лак.ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с идеи.
UNIOR - модератор
Първо да ти е честит :-D , и да си го ползваш със здраве

То такъв проблем няма када се реши, бе да се погледне от близо, поне някоя снимка ако може да качиш, да се добие по точна представа.
LazarGanev - "Велик майстор"
Можеш да пробваш две неща:
1) Да опиташ да изместиш горния ъгъл на касата, като предварително я освободиш от застопоряването там.
2) Да вземеш подходящи, по възможност по-фини летви и ги ковеш от вътрешната страна на касата при затворена врата. Получава се като обкантване - не е грозно, а вратата ти е уплътнена.
petrov_ - специалист
ще кача снимки при първа възможност.това с изместване на касата съм го мислил но в долния край ще равни със стената а горния ще стърчи с около 2-3 см. и ще стане грозно.мисля си ако намокря вратата и я затисна по някакъв начин дали няма да се оправи като изсъхне
velsi - Почетен майстор
Нещо подобно мислех да ти предложа и аз. Просто материала е бил не добре изсъхнал и вратата е изметната. Трябва да я затиснеш с нещо в такова положение, че да възвърне първоначалната си форма.
krasiorocknroll - специалист
Най-хубавите врати са от дърво,но са най-скъпи :sad: Едно предложение-ако вратата е по поръчка искай да ти сложат панти на Джанини :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Мокренето ми се вижда сложно и пълно с неизвестности, а стърченето на касата можеш да коригираш с рендосване и первази. Аз също съм оправял такъв проблем, но изкривяването беше по-голямо, та за това приложих и двата начина, за които ти писах.
leonardo_vd - модератор
krasiorocknroll написа:
Най-хубавите врати са от дърво,но са най-скъпи :sad: Едно предложение-ако вратата е по поръчка искай да ти сложат панти на Джанини :)
Дай малко инфо за тези панти ако имаш.
krasiorocknroll - специалист
Ровех из архивите си ,но не намерих подробно обяснение.Имаше точна информация във вестник Направи Сам -80-те години.А иначе представляват панти при които двата отделни елемента са скосени под ъгъл 45градуса и при отваряне вратата се повдига нагоре.В някои модели има поставени и пружини.Използват се при стаи с по-високи подови настилки-дебели килими,мокети и т.н. за да не закача вратата по килима.Виждал съм ги в един от по-старите хотели във Варна.
todor_velikov - специалист
виж колега,защо не се обърнеш към фирмата-строител?при нас ни дават гаранция на целия блок 5 год. така че би трябвало те да си оправят бакийте.
кажи коя фирма ви строила ,за да си имаме едно на ум :wink:

Тема "помощ проблем с врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: