Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Здравейте, нарязах си железата, наредих си ги и тръгнах да слагам окачващите елементи ама нещо или съм взел дефектни или ползвам неправилен профил за тавана. Какво да правя ?

Или аз се бъркам и дупките в окачващият елемент са за да се намали луфта от 3-4мм между двата профила и се фиксира с винт ?
Прикачен файл:
IMAG1832.jpg
Прикачен файл:
IMAG1841.jpg
Прикачен файл:
IMAG1842.jpg
Тани - модератор
Тези кръстовидни връзки така си провисват! Като гледам на снимката ми се струва и че не си ги монтирал правилно , но въпреки всичко като монтираш картона да натежи и положението става като на снимката. Затова съм се отказал да ги ползвам отдавна въпреки , че с тях се работи по-бързо. Аз ползвам от тези анкервинкели:
Изображение или тези Изображение

Тези предварително огънатите Изображение ги избягвай , защото понякога се получава същата ситуация. Те поне могат да се "тунинговат" с клещите , но си е допълнителна загуба на време!
ivanovrg - специалист
и какво като провисва 2-3 мм
искате да кажете че ви стои крив тавана ли
а като шпакловате там където е лентата не е ли малко криво(1-2мм)
съвсем се вманиячавате
цял живот сте гледали тавани криви със сантиметри
и сега 1-2 мм ви е криво

защо не си погледнете така прехвалените каталози на кнауф
там не са ли така тези връзки

П.П.
май наистина не си ги монтирал както трябва
Тани - модератор
Въпроса не е за кривината , а за неприятния шум при вибрации! Хич не е приятно да си увеличиш звука на домашното кино и да имаш допълнителна екстра към звука !
ivanovrg - специалист
при положение ,че картона тежи на тях
невиждам как може да се появява какъвто и да било по различен звук
та двата профила не се опират
звук се получава когато пружинките са слаби
аз лично предварително огъвам допълнително тези пружинки

този неприятен звук се получава и от превъртели види в метала(когато се закрепят за окачвачите)
предполагам и от много други съединения
Не знам, ще кача снимки как е монтиран, но на мен не ми харесва, мерих профила cw ли там как му викат ми като го натисна от горе за да имитирам тежест и снадката пропада 3-4 мм а това е на 50 см от стената и за мен си личи. За пръв път редя такова чудо (правя си ремонта сам, че имам свободно време) но тази разлика ме притеснява, че можа да окаже влияние и в последствие за напукването на гк от към стената (тавана ми е гредоред, и малко или много се ползва за склад на ненужни вещи).
По логично ми се вижда че дупките отстрани на окачващия елемент са да се ползват за фиксирането на самия елемент към горния ред профили и утре на трезво ще ги мъча. :partyman:

А за фугирането и тези 1-2 мм дето гипсовата мазилка ги закрива кат си пуснеш лампа в помещението и направи си личат и ти бъркат в очите.
housedoktor - майстор
Аз също ползвам анкервинкели ,по стегнати са а са незначително по скъпи .
Демонтирах старите и ползвах от тези на снимката по-долу и след като им сложих по едно "копче" стегнаха добре, сега ми изглежда стабилно. Поне си направих кратка почивка покрай тези скоби :D
Благодаря за коментарите :)
Изображение
The_FAN - специалист
По принцип и с първите си можел да се оправиш ако не ги беше сложил на обратно !
Идеята на двете свободни пластини в средата е да легнат на перата горния профил и по
този начин стягат конструкцията (двата профила на Х) един към друг.
stenmark - специалист
На какво растояние си сложил носещите профили?Може и снимката да лъже,но на мен ми се струва малко голямо.

Тема "Окачен таван, 2-на скара, търся помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: