Всички имаме коли, нали ?
rosnaj - помощник
Здравейте колеги! Имам само идеята - помагайте и вие да я доразвием до успешен завършек.
Днес във голяма верига хипермаркети,видях "хладилна кутия",за 50-тина лева.Захранването е от гнездото към запалката(12 В.)и задвижва върху капака на кутията- има вентилатор,като повдигнах капака-от долната му страна има алуминиев оребрен електрончишки охладител(имаше ги на съветските телевизори)и сигурно предполагам фреон в капака и т.н.
Така,може да закупи тази хл.кутия,да се жертва заради капака(самата кутия да се ползва като кош за отпадъци в домакинството) и сега помагайте!-явно капака трябва да се монтира така че външната му страна да е откъм пътя,а ние умниците в купето,да сме "в кутията".Как и къде да се монтира проклетия капак?(на нещастната ми стара,без климатик,шкода фелиция).
ESPACE - майстор
Фреон няма, работи с елемент на Пелтие. Ако си купиш 100-тина хладилни чанти, сложиш още два, три алтернатора може и да се почуства охлаждащ ефект в купето.
8180 - майстор
ESPACE написа:
Фреон няма, работи с елемент на Пелтие. Ако си купиш 100-тина хладилни чанти, сложиш още два, три алтернатора може и да се почуства охлаждащ ефект в купето.
+1
ozimen - специалист
+1,кауза пердута. [-X
hygro - майстор
Пелтие елементите са около 5-10 пъти по-неефективни от компресорните системи. За климатизиране не стават.
Chefo77 - майстор
Мисля, че долу-горе същия ефект би се получил, ако лятото вместо да пускаш климатика, отваряш вратата на фризера.
Кофти ситуация (колата без климатик) - ама няма как. Следващата ще ти бъде с клима, сигурен съм :) :)
Georgi_G - специалист
При използване по предназанчение, в тази халадилна кутия, ако лятно време сложиш 5 бири, 1 кола и още няколко продукта извадени от хладилник на 5градуса, ако ги повозиш с кола 2 часа ,с клима включен на 25 градуса, като кутията също е включена на макс, след два часа установяваш, че бирата ти е вече стоплена до 9-10 градуса, и то без да си отварял капака.
Така че, както пише колегата, се нуждаеш от няколко стотици кутии за постигане на желания ефект.
С две думи забрави, има къде по-приятни начини да изхарчиш парите!
mastexa - помощник
търся цял комплект за климатик за фиат типо моля който има инфо да ми пише
ArturDent - Почти Безобиден
Ето ти линк Типо - климатик
Сериозно, ако продадеш твоето и си купиш такова с климатик, ще ти излезе по-евтино.
25th Hour - специалист
Само да отбележа, че освен парите на Типото климатика е такава трагедия, че не си заслужава инвестицията изобщо.... а и потребителите докато не се научат да пишат поне моторите на колите едва ли ще намерят някакви смислени отговори...

Тема "Автоклиматик, за автомобили които нямат такъв." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: