• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26
Всички въпроси за вилата.
ArturDent - Почти Безобиден
Авторски надзор (проектанта) - задължително, строителен надзор (лицензиран) по смисъла на ЗУТ, не е задължителен.
4040 - специалист
filmatoplo написа:
Без значение човека дали се сърди, няма такова нещо -зид или колона да виси неподплатена отдолу с плоча или еркер , та ако ще отстъпа да е 5 санта.. :wink:
глупости никой не се сърди за мненията,казвам само че вилата си е със всички разрешителни и надзор нищо повече, а относно сеченията някой да вземе няколко "мастики" и да дойде да ги мери ме, може да ги направи ме и по точни от колкото са??????
4040 - специалист
ArturDent написа:
Авторски надзор (проектанта) - задължително, строителен надзор (лицензиран) по смисъла на ЗУТ, не е задължителен.
без надзор няма как да се оправиш в дебрите на цялата бюрокрация и пр. аз съм на това мнение а някой може да се оправи и сам ? незнам?ако има вуйчо владика та и повече.тук всички са специялисти та и повече.ама не показват какво са сътворили та да види ме какви са в същност а на маса и на думи всеки е велик
filmatoplo - майстор
Както и да е , законността не ме интересува , ама майстора за по стабилно да беше се сетил . :)
bulhomes2 - майстор
4040 написа:
....без надзор няма как да се оправиш в дебрите на цялата бюрокрация и пр. аз съм на това мнение а някой може да се оправи и сам ? незнам?ако има вуйчо владика та и повече.....
Нямам вуйчо владика. Знаех, че не е задължителен надзора за моя обект, но въпреки това се обадих на една надзорничка. Исках да следи как работят строителите. Тя обаче ми каза, че тя само оправя документи и няма смисъл. Да не би да бъркаш надзора с техническия ръководител? При мен той си водеше документацията и следеше строителите (даже още един си викнах) и не се е налагало да се "оправям в дебрите на цялата бюрокрация и пр"
4040 - специалист
bulhomes2 написа:
4040 написа:
....без надзор няма как да се оправиш в дебрите на цялата бюрокрация и пр. аз съм на това мнение а някой може да се оправи и сам ? незнам?ако има вуйчо владика та и повече.....
Нямам вуйчо владика. Знаех, че не е задължителен надзора за моя обект, но въпреки това се обадих на една надзорничка. Исках да следи как работят строителите. Тя обаче ми каза, че тя само оправя документи и няма смисъл. Да не би да бъркаш надзора с техническия ръководител? При мен той си водеше документацията и следеше строителите (даже още един си викнах) и не се е налагало да се "оправям в дебрите на цялата бюрокрация и пр"
моя надзорник мие и технически ,защото съм си я правил сам и едно приятелче и няколко души за зяпачи и подкрепа на масата и партия на мастиката.
bulhomes2 - майстор
Кое си правил сам?
stenmark - специалист
Не си ли личи?Това е нормално.На моята къща там където съм извикал фирма се е о...ла.Вярно не съм викал фирми които знам че могат да свършат работата както трябва ,обаче и парите които трябва да платя са 50% повече.Това са битовизми които всеки се сблъсква който строи.
4040 - специалист
bulhomes2 написа:
Кое си правил сам?
погледни снимките-основите -горния пояс над основите -обратния насип-плоча-зидарията,всеки си зидаше стената аз и двама приятели-няма какво да изброявам повече по вилата сме работили аз и едно приятелче а само за горния пояс бяхме 5 човека защото си беше много чанч ,4 м3 бетон на кофи с количка -покрива си е изцяло моя идея, и изпълнение със клещи за столиците ако въобще ти е извесно какво значи това камоли да го изпълниш.а по принцип сам нищо не можеш да направиш та дори и до кенеф да отидеш ако си забравиш хартията.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 26

Тема "Човек от скука си строи вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: