Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
petrov_be - специалист
това видео е страхотно, а бара .......нямам думи
възможно ли е това да се направи от любител
Osiris - специалист
има RGB светодиоди които монтирани на алуминиева рамка ще дадат страхотен ефект :?

иначе бара не е за любители това са високоволтови разряди според мен :?
ELEMENTAL - специалист
Osiris, кое те кара да мислиш, че тези ефекти са породени от високоволтови разряди?
popoci - специалист
Пускаш 2-3 циганета с фенерчета под масата и готово!!!
:lol:
мне понятно почти все по данной теме
Последна промяна от Маноела на съб дек 26, 2009 2:42 pm, променено общо 2 пъти.
Osiris - специалист
Маноела написа:
на мен ми беше хрумнало нещо такова, като за лампички да се използват лампичките от коледната украса за елхата, хем не се занимавам с жички, хем ако ми писне може да ги изключа
лошото е че при повече работа коледната окраса може и да спре да свети на места иначе идеята е много добра :? :-D
Osiris - специалист
ELEMENTAL написа:
Osiris, кое те кара да мислиш, че тези ефекти са породени от високоволтови разряди?
ами имаше едни китайски сфери точна със същия ефект каквото и да допреш привлича разряда а не знам за сензори с толкова бърз ефект като това :?
ясно все по данной теме
Последна промяна от Маноела на съб дек 26, 2009 2:40 pm, променено общо 2 пъти.
ELEMENTAL - специалист
При тея сфери разряда е доста хаотичен и освен това сферите си светят, и без да има обект в близост до тях.Сензорите за близост си имат доста голямо бързодействие( особено капацитативните) тъй, че не е невъзможно да се постигне ефекта без намесата на разряд в газ.
Ако си забелязъл "сиянието" около предметите поставени на плота не е равномерно.Освен това тези линии между предметите не могат да се обяснят с разряд.Или пък концентричните кръгове около обектите.А когато предметите се движат ,"сиянията" се движат с доста голямо закъснение след тях.С две думи казано-много причини ефекта да не е постигнат с разряди в газ.Да не говорим пък за факта, че електровакуумен уред с толкова големи размери би бил мнооого скъп, и още по труден за произвеждане.
hygro - майстор
Тезгяхът е сглобен от екрани на видеопроектори, монтирани отдолу. Там се намират и видеокамерите, които локализират обектите по сенките им върху матовата повърхност. Останалото е софтуер.

Тема "Светеща маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: