• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
forski - специалист
То нее проблема в парите колега,тази година февруари месец един съсед ми ги донесе четири прички от плевенско някъде и ми вика копай по-една дупка и ги слагай по-две.Много хубав сорт бил,бяло грозде идеално за ракия и не се пръскало,и аз копая две дупки и слагам пръчките.Те пък взеха че се хванаха всичките и сега си ги гледам като малки деца та за това питам как да ги опазя зимата че много ще ме е яд ако измръзнат :)
Johny - майстор
В късната есен им направи купинки от пръст и нищо няма да им стане. Само това х2 не го разбрах. Няма такова нещо по две лозички в дупка. Ако наистина е така, през ноември месец вземи мерки да ги разделиш. Вкоренените лозички са по-устойчиви, защото са присадени на специална подложка. Не забравяй сега да откриеш на 5-10 см в земята и да почистиш от росни коренчета.
forski - специалист
Ами х2 значи че в една дупка има две пръчки на разстояние около10-15см. една от друга.
Така ми каза комшията че се слагали за да може поне едната да се хване,те взеха че се хванаха и двете :)
Ноември месец като ги изкопая за да ги разделя на каква дълбочина да ги заровя,пак цялата пръчка в земята и отгоре да се показва около 10см. и това което се показва да го завия с пръст?
Правилно ли съм разбрал ? :? :)
EDI - майстор
Да, по същия начин.
filmatoplo - майстор
Да питам аз -за поливане на лозите, десертни са ,кога и по колко вода на лоза :? . :)
EDI - майстор
Сега не им трябва вода, зърната се пълнят, може да набъбнат много бързо и да се спукат при доста поливане.Сега на 2-3 дена изливам по една лейка 3-4 литра на корен.Ако има достатъчно влага в почвата, по-малко вода.Иначе си иска най-вече водица асмата, докато пуска ластуни и оформя чепки, накъде до около прецъфтяването.Голямата ми асма е 16 годишна.Пускам маркуча на съвсем тънка струйка привечер и го оставям полови-един час, така хем не прелива, хем си поема колкото и трябва.Естествено, не трябва и да се преполива.Така я карам и не съм имал проблеми.
filmatoplo - майстор
Благодаря :) -аз миналата година от мерак доста поливах и наистина зърната се пукаха , мислех че е от захарност :-D , значи сега ги забравям .
EDI - майстор
Ето положението към днешна дата.

Прикачен файл

DSC00687 000.jpg
Johny - майстор
Ей, ти си снимал моите асми...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8