Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
pavelari - майстор
абе да няма някоя миниатюрна или сливаща се с дизайна заключалка и да блокира операции като презаписване?!
valiopeshev - напреднал
Струва ми се, че проблемът е защото искате да запишете папка, а не файл. Архивът е файл и затова номерът минава. Метода с архивирането използувам, когато трябва да изпратя по скайпа папка, тъй като скайпа приема само файлове, но не и папки.
vvventsi - специалист
във уиндоуса има функция за поправка на повредени сектори и файлове ,използва я,може да го възстанови файла:влез моя компютър после с десен бутон на мишката цъкни върху флашката си после на свойства ,инструменти,там ще видиш опция проверяване на грешки,сложи отметки на двете квадратчета и му дай OK.

Прикачен файл

без име.JPG
ArturDent - Почти Безобиден
Повредени сектори не могат да се поправят!
Не че на флашката са в истинския смисъл сектори.
vvventsi - специалист
аз съм поправял повредни песни във MP3 плеаче с тази фунция на уиндоуса!
wladimir1
Трудно е да се обобщават различните проблеми, особено при Nand Flash базираните памети (т.нар. "флашки"). Няма панацея за "реанимирането" им, затова не се държи нищо важно само на един носител и се купуват продукти само от реномирани марки, от фирми, които имат гарантиран произход на стоките си, не за друго, а защото ментета на пазара има много!

Важно е преносимите памети да ги експлоатирате правилно - да изчавате Windows да "unmaunt"-не устройството (Safely Remove Hardware) и тогава да се вади от USB входа, добре е да не се ползва NTFS файлова система за важните файлове FAT или FAT32 са доста по-подходящи и сигурни, естествено линукските за по-обемните пък са незаменими. :)

ПС: Чудя се защо даваме съвети като последният човек с проблем в темата е отпреди доста месеци... :?
vvventsi - специалист
wladimir1 написа:
Трудно е да се обобщават различните проблеми, особено при Nand Flash базираните памети (т.нар. "флашки"). Няма панацея за "реанимирането" им, затова не се държи нищо важно само на един носител и се купуват продукти само от реномирани марки, от фирми, които имат гарантиран произход на стоките си, не за друго, а защото ментета на пазара има много!

Важно е преносимите памети да ги експлоатирате правилно - да изчавате Windows да "unmaunt"-не устройството (Safely Remove Hardware) и тогава да се вади от USB входа, добре е да не се ползва NTFS файлова система за важните файлове FAT или FAT32 са доста по-подходящи и сигурни, естествено линукските за по-обемните пък са незаменими. :)

ПС: Чудя се защо даваме съвети като последният човек с проблем в темата е отпреди доста месеци... :?
е: може някой друг да има същия проблем и да чете форума!
sspoko - специалист
като заговорихме пак за флашките още един въпрос миналата седмица записах малко музика върху една 16гб с идеята да я слушам на радиото в колата имам директен USB вход но не пожела да я стартира възможно ли е причината да е в това че съм я преформатирал в NTFS
Бай Член - специалист
Да, повечето аудиоплеъри четат само FAT форматирани, по-старите даже и FAT32 не разпознават ами си искат FAT16
vvventsi - специалист
флашките нормално са си във FAT32 не ги форматирай във NTFS,форматирай я на FAT32 и не би трябвало да има проблеми при четенето!

Тема "ПРОБЛЕМ С ФЛАШКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: