Ел. инструментите. Консумативи.
mitko64 - майстор
Около 50лв. от Ebay- електрическа,70W, Silverline за 23лири и приставка за бормашина Martek за 15 лири.
mirk - майстор
По добре овладей тази техника
http://seagull.nm.ru/sverla.htm
http://www.vbox7.com/play:1f90eecf
http://www.vbox7.com/play:d9026c55

Идеята е режещия ръб да е по висок и да намалява към задния край, също и ъгъла да е равномерен. Не е трудно за научаване взимаш една средна по големина бургия правиш си шаблона за ъгъла и пробваш - точиш, пробваш как работи, ако не пак докато му хванеш чалъма. При мен една бургия ф6 беше достатъчна за да го схвана. И шмиргел с хубав и равен едър диск.
comunikator - специалист
Хиляди пъти са ми обяснявали,работих дълго време с един матричар,който даже закупените от магазина свредла си презаточваше,страшно заточване правеше и на фрезери и на свредла.Беше му писнало да ми обяснява всеки път.Като отида при него и му кажа заточи ми тези бургии и му идваше да ме удари с чук по главата :lol:
Сигурно съм прекалено тъп - знам как трябва да е ъгълът на заточване обаче не става и НЕ СТАВА. :evil: :cry:
mirk - майстор
Там му е била грешката че ти ги е точил всеки път :lol: На мен ми ги заточиха два пъти и на третия ми казаха оправяй се сам :) Ядосах се и се научих, няма да ходя да се моля всеки път я. Знаеш как трябва да бъде, пробвай ще стане.
Chefo77 - майстор
Да ъп-на малко темата :)
От четвъртък в Алати влиза в акция едно уредче за заточване на свредла. Предполагам е нещо подобно на това, което е инициирало темата.

http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=3380

Струва ли си 9.90-те лева или печено пиле + 2х Каменица Пшенично заслужават 10-ката повече?
comunikator - специалист
Не го мисли хич... взимай двете каменици и пилето поне ще знаеш,че някаква работа си свършил ;-)
ZEDYCUS - майстор
:? Абре колеги какво се занимавате с тези машинарии, трябва ви едно шмиргелче и по минута на бургия. Не е толкоз трудно да се научи. Навремето в Механотехникума урока беше точно 10 минути. Има две техники за заточване с въртене и без- само с накланяне на бургията. Режещия ръб го държиш спрямо камъка на шмиргела на толкова градуса колкото ти трябва, и накланяш(завърташ) назад опашката на бургията. За меки материали мисля беше 90 градуса за по твърди около 120. :drinkers:
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е толкова важен ъгъла при върха, колкото наличието на заден ъгъл на рязане.
Chefo77 - майстор
Абе аз направих едни опити на флекса - с диска за шлайфане - и постигнах адски грозни, но пък учудващо добри като пробиване бургии. Даже въртях бургията като професионалист, за да докарам и задния ъгъл :)
Ъгъла на челото имам спомен, че беше 110 градуса, но може и да греша. Механото съм го завършил, но леко като биотехнолог, ако и да имах по 1 ден стругаро-фрезистко-шлосерска практика в седмицата :) :)
ZEDYCUS - майстор
:-D един- един и той стига. Ама сакън на шлайфа недей големи обороти и прегаря бургията. :razz:

Тема "Инструмен за точне на бургии" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: