Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Каналски - специалист
kam34 написа:
Взех Райдъра малкия комплект и след играчка от няколко часа с цифров термометър и промяна на положението на сензора му за температура успях да го вкарам в работен режим - 260гр като постигнах отклонение +-5-6 гр. Смотан китайски терморегулатор :evil: много е груб, като остана по свободен ще му барна един електронен и ще заспи.
Поздравления!
Това е единственият начин, да се прецизира температурата (даже и за скъпи инструменти)! Както и всеки път периодично да се проверява. Има и едни "термомоливчета", но не съм ги виждал на живо.
kam34 - специалист
Днес го пробвах, налепих половината ВиК на банята. Машината се държи добре но пак се наложи половин час играчка с връткта докато му пасна температурата. В кутията на дръжката има достатъчно място за една платчица със сензор термодвойка и симисторно управление на нагревателя, :roll: може да се докара да поддрържа с точност до градус- два.

Не знам какви са тия термомоливи :? най лесно се контролира температурата с лазерен термометър.
LazarGanev написа:
mark1 написа:
Аз съм в бизнеса с тръби и отзивите за КДН са доста лоши,качеството им напоследък е под есякаква критика.Бих препоръчал чешки тръби и фитинги например pipelife silverline.Имаги почти навсякъде.Успех!!!
По наше село не съм ги виждал - вие ли ги внасяте?
Колега видях че си от Варна.Ами точно там има склад,до завод Метал межди товарния вход и Еконт.Даже може да почерпят едно кафе от мен :drinkers: .Пък то с кафе се почва после кой знае :partyman:
Каналски - специалист
kam34 написа:
Не знам какви са тия термомоливи :? най лесно се контролира температурата с лазерен термометър.
Ами в общи линии термометрите са скъпички, молива помага за по-простичко следене дали достига температурните граници. Полимерната заварка е с препоръчителни градуси ОТ-ДО което всъщност e лесното на тази работа. Ето една примерна Картинка : Изображение
kam34 - специалист
Какви и са препоръчителните градуси на полимерната заварка :? В нета по разни каталози на фирми за ППР открих само че препоръчват всички 260* +/-5% което ще рече +/-13* което ми се вижда голям толеранса 247* - 273* :?
EDI - майстор
260 градуса, ама съм чел за толеранс + - 5 градуса, не %.То и при + - 5% ще завариш, ама или ще стане студена заварката или ще прегрее и ще намали вътрешния диаметър.
LazarGanev - "Велик майстор"
За човек с опит не е проблем да работи с по-голям толеранс на температурата - там вече се играе с времето за загряване и силата на притискане при съединяването на детайлите
Каналски - специалист
Вече сме Извън Темата !
LazarGanev написа:
...
Лазаре , ти знаеш и можеш много неща, но мисля че тук принципно грешиш.
* Температурните граници са фиксирани спрямо Материала, служи за раздвиждане на молекулите и връзките между тях ;
* Времето е за да може достатъчен обем от материала да се нагрее и после да изстине под натиск ;
* Силата на притискане е да се гарантира добро смесване/проникване на материала и от двата елемента .
P.S. Понеже процеса е с доста широки реални допуски и презапасяване , се оказва че и големи отклонения от технологията пак "вършат работа" и създават чувство за Майсторлък.
LazarGanev - "Велик майстор"
Самият материал също има разлика, макар всичко да се води ППР. Дебелината на стената също има голямо значение. Ако има стъклофибри също си иска по-висока температура, пък аз работя повече с такива тръби. Диаметъра на тръбите също има значеие. Така че 260*С ми се видя малко :wink:
kam34 - специалист
Май ще си карам с китайския термостат, докато му спретна нещо електронно. Данните на българските термостати за фурна ме разочароваха тотално. :shock:
Зона на нечувствителност /диференция/: до 6% от обхвата
Грешка на настройка: + 6% от обхвата
http://zita-ruse.com/index.php?option=c ... &Itemid=61

Тема "ППР или месингов кран?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: