От мобилни телефони до цифрови камери
kalin7 - специалист
Подобни гумени бутони се смачкват когато се повиши налягането и на някакъв етап ще стоят натиснати всичките.
Когато е за под вода в 90% от случаите се използва магнитен пръстен и отдолу такива рид ампули. Така се избягва всякакво компрометиране на корпуса, а от там и проникване на вода вътре.
ssi - специалист
Така е, но разглеждах калъфите за фотоапарати за подводно снимане и не видях да има нещо особенно за бутона за снимане. Предположих, че ако има някаква пружинка и дистанционна втулка няма да има проблем до 10м.
kalin7 - специалист
Говорим за дълбочини над (или по-скоро под :) ) 40м. или иначе казано над 5 атм налягане.
miroton - майстор
За различното светене можеш да използваш половината диоди.
DC/DC може да използваш http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... VT-12.html
kalin7 - специалист
Светодиода е само един.
А step-down не е ли само стабилизатор? Аз до колкото разбрах лед драйвера управлява тока. Тук може и да бъркам сериозно.
ssi - специалист
40 метра....ужас! То си е страшничко. Сега гледам, че някъде използват пиезо елементи като бутони. Иначе с рид контактите ми се струва, че ще има заигравка с механичното изпълнение...може би някакъв магнит на пръстите...
За регулирането на светодиода се използва PWM модул като няма проблем да се направи ограничител по ток (когато желаеш да го пуснеш на максимум)
Последна промяна от ssi на вт авг 02, 2011 3:39 pm, променено общо 1 път.
miroton - майстор
Има обратна връзка,от нея се регулира изходното напрежение-краче 4.
Дай някъкво инфо за диода.
kalin7 - специалист
@ssi
Аз си го мислех по-простичко. Един пръстен с магнит на него и три рид ключа в корпуса.
Когато пръстена застане над някой от ключовете се активира фенера със съответния интензитет. На лед драйверите които намерих, но не са толкова мощно тока се променя през един потенциометър, което мисля че е реализуемо в случая - зад всеки рид ключ да седи различно съпротивление.

@miroton
На мен това ми е основната въпросителна. Кой светодиод да избера. За съжаление нямам спецификация на светодиодите :( А от инфото което имам предполагам това е което те интересува:
Вариант 1:
● Forward Voltage : 22-25V
● Forward Current : 2200 mA
Вариант 2:
● Forward Voltage : 30-36V
● Forward Current : 1500 mA

В зависимост от това, което ще ме посъветвате тук, ще взема и съответния светодиод. Аз лично клоня към варианта с по-голямо напржение и по малък ток. Но за това исках съвет.
ssi - специалист
Става и с магнити, но видях ,че ги избягват и заради това, че бъркали компаса. Иначе управление не съм правил, но не смятам, че този ток ще се опъне на един средномощен MOST транзистор. Просто ми се струва, че това е най добрия вариант като цена части и възможности за регулация. Но може да има и по-евтини варианти...незнам. Всъщност сега се сетих, че правих един импулсен регулатор за моторче на 12V / 5А и все още си бачка добре, макар, че понякога го изтормозвам на 10-тина ампера, ама за малко. Тук има доста хора които могат да помогнат с програмирането на микроконтролера и смятам, че няма да им е трудно.
Започваш да ме "зарибяваш" с тези подводни снимки.. :-D
kalin7 - специалист
@ssi
Магнитите са толкова малки, и далече от компаса :) До сега никой не се е оплакал от такъв проблем (поне аз не съм чувал). А има доста хора които ползват фенери с магнити (да не кажа почти всички, които познавам).

А иначе попаднах на това в Интернет -> Led Driver 100W.
Много е китайско, но по параметри покрива нуждите които имам! Дали може да свърши работа?

Тема "Помощ при захранването на 50W Led фенер." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: