• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
papuniok - помощник
Благодаря колега. Не искам да преча на чужд бизнес, но в рекламите на екоконцепт има заблуждаваща информация. НЕ Е ВЯРНО НАПИСАНОТО "DISTAND KOLBEN KESSEL – DKK Австрийски 5 ходов бутален котел " Фирмата мами.
kalin72 - майстор
papuniok написа:
Благодаря колега. Не искам да преча на чужд бизнес, но в рекламите на екоконцепт има заблуждаваща информация. НЕ Е ВЯРНО НАПИСАНОТО "DISTAND KOLBEN KESSEL – DKK Австрийски 5 ходов бутален котел " Фирмата мами.
Може и да е вярно, полската фирма да произвежда и за австрийската, и така...под австрийско име да се продават. Аз бих попитал тези Екоконцепт за сертификат за произход, най-малкото.
papuniok - помощник
Цялата работа тръгна от това, че не открих такава фирма в Австрия. Не обичам да ме лъжат и ако веднъж са го направили спирам комуникацията, защото очаквам да се повтори. Те да мислят дали да публикуват допълнителна информация или не. Пък и никой не писа отзиви за котела по същество, а за мен опита на другите е важен.
filmatoplo - майстор
Защо държиш на този вид котел :?
syncho - майстор
filmatoplo написа:
Защо държиш на този вид котел :?
мда и аз това се чудя...
filmatoplo - майстор
Може би цената :) .Ето лято е -как се движат цените на пелетите за тон , има ли летни намаления :) .
zimel - специалист
Колегата ми се е "запалил" по някакъв пелетен котел на Херц (32 кв.-около 15 хилки). Капарирал го е и ще му го доставят за около месец.

Понеже и на мен ми предстои да се ориентирам към вида на горивото за отопление в новата къща ... та ще го разпитвам , и ще пиша по темата , но това няма да стане преди отоплителния сезон.

Много ми го хвали ..." на всеки час се самопочиствал" и незнам си още какво, само да не се окаже че е екологичен , т.е. да замерва димните газове, че с нашите пелети токувиж е спрял да работи понеже е решил, че ще замърсяват околната среда.

Тогава голям смях ще падне... да дадеш 15 хилки и да не можеш да се отоплиш... :lol: :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
15 хилки -ми са дървата за 20 години :-D ама да не ги разглеждаме нещата от този ъгъл :wink: .
Здравейте , търся съвет от всички компетентни по пелетните котли .
За какво става въпрос - имам правен котел -100 квт ,с който зимата отоплявам 500 кв м оранжерии , горя между 20 и 30 т въглища ,зависи от студа . Сега ми предлагат да ми го пригодят на пелети , за по добро отопление и по малко хамалогия . Не съм наясно , ако го направя дали наистина ще се облекчи труда ми и ще стане ли по топло в оранжериите , а и по- икономично ли ще бъде спрямо въглищата / горя само Домбас /.

Благодаря на всички ,които ще дадат мнение !
filmatoplo - майстор
Ако сменим само калоричността на горивото :? 1 килограм въглища ако са давали 6 киловата на час мощност , то 1 килограм пелети дават 4 киловата на час :wink: по 40 тона ли ще гориш пелети на зима :? -само теория.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: