Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Trifun - специалист
Отдавна се каня да се похваля какво съм си направил на терасата, но досега ми липсваше "хардуера" за снимковия материал. Е, сега всичко е ОК и мога да го направя :)
Започнах с идеята - искаше ми се да е без крака - като масичките в купетата на влаковете едно време - като се повдигне хоризонтално, тя леко пада надолу и си седи така, а за да се спусне, се повдига леко нагоре, завърта се и пада. Искаше ми се също да не е много голяма, но е да не е прекалено малка. Размери 1 / 0.6 метра ми се сториха добро като визия. Плота го поръчах в една мебелна фирма, кантиран от всички страни.
Прикачен файл:
DSC07054.jpg Плота, размери 1 / 0.6 м
кантиран от всички страни
Купих си един комплект за окачване на бойлер - има ги почти във всички железарски магазини. Отбелязах мястото на отворите - на 75 см. от пода и на 60 см. един от друг - хоризонтално нивелирани (това е много важно за да не се разлива ракията после !).
Прикачен файл:
DSC07050.jpg Двата окачвача
75 см. от пода и 60 см. един от друг
Прикачен файл:
DSC07051.jpg Десен окачвач
Прикачен файл:
DSC07052.jpg Ляв окачвач
Trifun - специалист
И накрая - винкела - избрах Г-образен, с размери 25/25/3 мм. Метър и половина е напълно достатъчен за двете стойки. Самият винкел се реже и заварява също в Г-образна форма - късото рамо 5 см., дългото - 55 см.
Прикачен файл:
DSC07045.jpg
Прикачен файл:
DSC07047.jpg
И най- `тънката` част от самата изработка - оформянето на отвора във винкела - направих го във формата на буквата b, размерите са дадени на картинката долу.
Прикачен файл:
b - element.jpg
b - element.jpg (18.55 KиБ) Видяна 5050 пъти
Избрах подходящи по размер видии - така че при завиването им да не се показват отгоре на плота :wink: . Прецених, че по 7 видии на винкел, раздалечени на по 8 см. една от друга ще е достатъчно здраво.
И ... следва боядисване на винкелите
Прикачен файл:
DSC07068.jpg
Прикачен файл:
DSC07070.jpg
Trifun - специалист
... и сглобяването.
Прикачен файл:
DSC07071.jpg
Прикачен файл:
DSC07072.jpg
Прикачен файл:
DSC07073.jpg
Прикачен файл:
DSC07074.jpg
Прикачен файл:
DSC07075.jpg
Trifun - специалист
Цялото удоволствие е на стойност около 20 лв. - плота + винкела + окачвачите
Прикачен файл:
DSC07077.jpg
Прикачен файл:
DSC07078.jpg
Прикачен файл:
DSC07079.jpg
Прикачен файл:
DSC07080.jpg
Прикачен файл:
DSC07086.jpg
ZEDYCUS - майстор
Има и готови механизми, турски предполагам. http://www.rosi.bg/mehanizam-za-padasht-plot-799.html
Щеше да икономисаш малко труд :razz:
Миналата година ги загледах и аз.

Прикачен файл

DSC01955.JPG
sstefanov - майстор
Браво! Добре замислено и изпълнено!
angel_ov - специалист
http://www.balkanyug.bg/new/index.php?p ... t&Itemid=4

Ползвах това. Леко повдигаш и спускаш.
Trifun - специалист
Даа, готовите решения при всички случаи изглеждат по-добре - все пак е машинна изработка.
Но тогава, когато правих моята масичка, не знаех че има такива конзоли.
velsi - Почетен майстор
Трифоне, перфектно си се справил! От идеята, до реализацията. То да си купи готови може всеки!

Тема "Падаща масичка без крака" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: