Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
На най-големите централи DIGIPLEX 848 и DIGIPLEX NE слагат pic17c456а или други подобни даже и на клавиатурите слагат този чип. А
на SPECTRA ще проверя и ще кажа почно с какво са.
Osiris - специалист
Да PIC-процесорите са по съвремено решение ATMEL са по добри според мен но и PIC-ковете стават :?
adonis - специалист
Чета с интерес всяко мнение и се обърках повече :) Накратко- на какво мога да се спра като избор да кажем за охраната на едноетажна къща?Марка, модел, приблизителна цена... Има ли някакви тънкости при монтажа на проводниците, които да изискваме да се спазят?(при колите знам, че точно тази слабост се използва да се обезвредят) :) Ще съм благодарен на всички компетентни мнения :)
masteradmin - майстор
Купуваш си парадокс 300- 400 лв. Слагаш датчик във всяко помещение. Не само защото може да се влезе в него през прозореца или през стената, а и зада не се скрие някои в къщи докато излизаш. Стандартния кабел за СОТ е 6 жила, но аз ползвам 8 цилно УТП. По принцип имат 2 кабела (тампер зона които пазат от прерязване) 2 кабела захранване. По принцип за всеки датчик се пуска по 1 кабел, но аз мога да ти кажа как да свържеш 4 на едни УТП без да промениш тяхната функционалност или сигурност. След като монтираш алармата трябва внимателно да настроиш зоните. Все се каня да напиша статия за това и все нямам време сори. Полседната аларма монтирах миналата седмица ако не съм обяснил ясно нещо питаи.
Duke_BG - специалист
ако става въпрос за едноетажна къща не е зле да полислиш и за акустични датчици за счупено стъкло - задействат се от специфичния сппектър на звука при счупване на стъкло
Тани - модератор
Е то има и датчици за пожар!
въпроса за ефективна алармена система е не чак толкова контролния панел, а датчиците който мисли те да използвате. Важно е панела да има повече зони, зада бъде гъвкава системата, а датчиците казват кога да алармира панела.
Po vuprosa z alarmata:
Ako se kasae za 2-3 stai sloji POWER WAVE-4,nai mnogo POWER WAVE-8
na pari ne e losha a na vuzmojnosti e razkoshna.Ako ne si programiral nikoga centrala malko shte se pomuchish no ne mnogo. Ima i komunikator(ako imash telefon u vas i niakoi vleze moje da ti zvuni na 2 ili 4 16 cifreni nomera(telefoni).Centralata e izraelska i e hubava.Firmata koiato gi prodava e INSAS v Sofia.Inache stava i Paradox (Spectra 1727) i drugi de .No POWER WAVE predlaga poveche za parite si .CHAO
masteradmin - майстор
Все нямам време иначе съм се снимал как монтирам Paradoks - Сот-а работят с тях. Тази година монтирах на 2-3 приятели останаха много доволни.
Ще ти бъда много благодарен ако намериш време и покажеш снимките.

Тема "Каква аларма бихте препоръчали да се монтира за жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: