Здравейте! На първия етаж от къщата ни предстои направа на нов под и от няколко дни не може да вземем решение, защото информацията по въпроса е доста разнородна, Става въпрос за следното: първи етаж на къщата, на ниво около метър от кота 0 (извинявам се предварително ако някои от обясненията ще ви прозвучат смешно, но не съм специалист в тази област). Махнахме старото дюшеме, гредите под него и сгурията. Показа се пръст, а в едната стая е бетонна плоча ( над мазето е). Изравнихме с пясък около 1 см. Искаме да поставим фибран 5 см за изолация, 8 см бетон с армировка Ф 6 мм и около 3 см замазка. По пода ще минават тръбите за парното. Въпроси:
1. Какъв да е реда на полагане - бетон, фибран, замазка или фибран, бетон, замазка?
2. Необходимо ли е да се постави върху пръстта найлон и какъв да е той?
3. В едната стая се появяваше влага по стените в единия ъгъл и смятаме да обработим мястото с някакъв хидроизолационен материал - примерно от Изомат. Дали ако поставим найлон на пода ще се увеличи влагата по стените?
Доста станаха въпросите ми
За сега спирам. Моля специалистите за мнение и съвети.
1. Какъв да е реда на полагане - бетон, фибран, замазка или фибран, бетон, замазка?
2. Необходимо ли е да се постави върху пръстта найлон и какъв да е той?
3. В едната стая се появяваше влага по стените в единия ъгъл и смятаме да обработим мястото с някакъв хидроизолационен материал - примерно от Изомат. Дали ако поставим найлон на пода ще се увеличи влагата по стените?
Доста станаха въпросите ми