• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mitko414 - специалист
Пръскане с отвара от лайка, но и това не помага срещу врабчета или други птици. Какво става -- каца големия гад, с човката пробива няколко зърна и отлита. След него идват осите и изпиват останалото.
ZMeyGorianin - майстор
http://www.sterado.biz/products.php?cat=3&scat=50
Ето тука има нещо за защита от птици- мрежата най-долу.
forski - специалист
Колеги кога ще берете гроздето :)
sh^dow - напреднал
Викам утре.доста наля вече.Пък осите усетиха тая работа-цокат яко :axe:
forski - специалист
Абе нале и взеха да го обикалят но го опитвам и ми се струва че иска още малко да узрее.
Ще му дам още една седмица време да се подслади хубаво,инъче ми беше интересно кога ще го почвате и по-специално хората от Северна България.
EDI - майстор
Айде, гроздогледачите.Как са асмите.Днес обрах половината асма, това, което е останало след яко ядене и раздаване :lol: , другата половина я оставих още да си стои.

Прикачен файл

DSC00863 000.jpg
DSC00863 000.jpg (94.99 KиБ) Видяна 4893 пъти
EDI - майстор
Благодаря, ама само любител, дето се вика. :lol: Тази година е добра, много сладко грозде даде.Освен това времето ще позволи, като гледам, поне до края на ноември да го оставя да виси на асмата, ако не го надушат косовете.Тази година една оса не съм видял, за разлика то миналата.Johny, твоето как е.Беше пуснал едни снимки с много хубава реколта.
EDI - майстор
Моето го държа само за ядене и компот.Безсеменно е и не добивам други еликсири.Една асма е и няма чак такова голямо количество, че да правя "сок". :)
EDI - майстор
Да, големичка е и на години - 15 и на обем.Аз умишлено я държа в определени граници и количество реколта.На покрива няма да стигне, там я ограничавам в рамките на конструкцията.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Пръскане на лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: