• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 41
Всички въпроси за вилата.
Здравейте, Стив има ли напредък с отоплението? Следя темата понеже и пред мен стои такъв въпрос, а именно как да си стопля водата в басейна бързо. Става на въпрос за около 20 м3 вода.
stiv1961 - майстор
За сега има застой.Излезнаха по-спешни задачи пък и първо трябва да преградя между нас и съседите за да мога да монтирам помпата и филтъра.Когато го направя обещавам снимки :)
filmatoplo - майстор
:? Бързо -само на ток ,или със котле , по-бавно със слънцето. :wink: Също така с първите начини можеш да го топлиш когато си пожелаеш (лято,зима,денем,вечер), а от слънцето когато го има лятото :) .
FMaster - специалист
Не забравяйте да предвидите и UPS ... за подсигуряване на циркулацията!
stiv1961 - майстор
Вдигам си темата от прахоляка :) . Преди около година обещах да пусна снимка на помпата и филтъра- вече са монтирани. От отоплението за сега се отказах- тя и без това водата излиза от сондата с темп. 21 градуса и за два дни при слънчево време става 23-24.

Прикачен файл

240620121782.jpg
filmatoplo - майстор
:) Стив, успява ли да пречиства ,- тъкан ,мрежа или кварцов пясък има в чашката на филтъра :? .
stiv1961 - майстор
Все още не знам, филтъра е купешки, някаква тъкан. Помпата съм я включил към таймер, който я включва осем пъти по пет минути през деня. А бе пак ще има проба- грешка ама как да е :)
bulhomes2 - майстор
40 минути на ден ми се виждат много малко. Ама ти май миналото лято беше действаш басейна. Как се държеше откъм замърсяване? В смисъл зеленясваше ли, помътняваше ли, налагало ли се е да сменяш водата? А иначе ти е с високи бордове и по-трудно ще влизат боклуците, които обикновено влизат в басейн на нивото на земята. То тези боклуци ти чисти филтъра. Или най-много още ако си ползвал флокс за уедряване на частиците в помътняла вода.
stiv1961 - майстор
Май ще трябва да увелича времето тогава :? , например на час по двайсет минути. Миналата година без филтър смених водата два пъти без да има някакъв филтър. Пусках едни хапове, купени от Баумакс мисля, а зимата изкара пълен с вода. В началото на май го изпразнихме и да ти кажа водата беше помътняла/ все пак 6 месеца бяха минали/.
bulhomes2 - майстор
Стив, ти твоя можеш спокойно да си го изпразваш зимата. Другите се оставят с вода защото са вкопани в земята и трябва да неутрализират натиска на земните маси. Другата причина, която съм чувал е, че подпочвените води натискали коритото на басена да "изплава" над земята. Все неща, които не те касаят.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 41

Тема "Басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: