Най - вълнуващия въпрос зимно време.
riki888 - специалист
Розетката на комина е хлабава и се върти и се вади. Става въпрос за панелен апартамент.
С какво трябва да я замажа или залепя розетката защото на зима да не почнат да ми се вадят кюнците докато гори печката. Мисля си че трябва да е някакво-нещо което да не се влияе от температурата на запалената каминка и на кюнците.
valat111 - специалист
Замазал съм я с терафлекс преди 3 години и няма проблеми....П.С. лепило за плочки е, т.е. цимент+лепило, производство е на Марисан от Русе /не съм им рекламен агент?/...сондирай още мнения....и добре дошъл във форума...и както казва Силвето /една от емблематичните фигури тук/, забавлявай се...и ако нещо измайсториш, удоволствието ще е пълно!
filmatoplo - майстор
Поне 10-тина съм замазвал с вароциментов разтвор -още не са мръднали . :wink:
riki888 - специалист
Аз честно казано в момента не живея там и съм доста далече обаче на зима ще бъда там. И още преди зимата трябва да се справя с тоя проблем. Доколкото разбирам трябва да има някакво каналче в което влиза розетката и не би трябвало да се вади. Ама май го няма каналчето и от там произлиза проблемът. Сега съм в положение само да събирам информация а пък след месец-два ще трябва за нула време да приложа съветите. Благодаря на колегите които се включиха. Приемам всякакви съвети и си водя старателно записки :?
ArturDent - Почти Безобиден
Варо-циментов разтвор, демек хоросан.
А за розетката - купи си нова и разкарай старата. Не са скъпи.

Махаш старата розетка, мацаш хубаво с хоросан, така че отвора да стане по-малък от диаметъра на розетката. После начукваш новата розетка в пресния хоросан и бъркаш вътре да извадиш излишния материал,които розетката е остъргала.

Изображение
riki888 - специалист
И май трябва да внимавам да не пада хоросан вътре в комина. Има ли някой представа как са устроени комините на панелките. Ако падне хоросан в комина какво става. И как се чисти.
filmatoplo - майстор
Аз мажа с разтвор самата розетка и я надявам на отвора , излишния разтвор го обирам -отвътре не пада. :wink:
naskov - майстор
riki888 написа:
И май трябва да внимавам да не пада хоросан вътре в комина. Има ли някой представа как са устроени комините на панелките. Ако падне хоросан в комина какво става. И как се чисти.
И да падне хоросан, той си остава в твоя комин на твоя етаж. По надолу няма да иде. Ако има чистач(вратичка), можеш да го почистиш от там
ArturDent - Почти Безобиден
Няма страшно и да падне малко. Комина е задънен отдолу, при тебе - най вероятно на 20-50 см по ниско от дупката.
От твоята дупка отива леко нагоре, после прави една чупка и влиза в общия комин.

Горе - долу така
Изображение
riki888 - специалист
Много благодаря за схемата. Ама тук сте страхотни :)
И аз подозирах че има някаква чупка обаче като не съм запознат .... питам, какво да правя като не мога да разглобя комина и да го видя отвътре.

Тема "Замазване на розетка на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: