• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
mim - специалист
онзи ден докато лепихме тапети на вълнообразните си стени и си мислех за теб :roll:
ама с добро
що не си по-наблизо, че да поспестя малко и да ги вложа в нещо което после ще ме радва :-D
дано ти оценяват труда подобаващо
Matchless - специалист
Илияне аз затова написах, че много, много накратко го казвам...:) Така е, съгласен съм с теб.А от светльо точно и хаусдоктора съм научил доста и много ги ценя.Сега не ми се изброява всички който ценя и смятам за истински майстори, но тук в форума са много и това е една от причините толкова да ми харесва форума.А това за съотношението цена/качество си е в реда на нещата...От пъдня боя не става:) :Р
Илиян Илиев™ - майстор
След кратка пауза - леко съживяване на темата.

Малко вароциментова неангажираща мазилка и подготовка за шпакловка.

Прикачен файл

19042011045.jpg

Прикачен файл

19042011044.jpg

Прикачен файл

19042011043.jpg

Прикачен файл

19042011042.jpg
Илиян Илиев™ - майстор
И още малко от неангажиращата мазилка. :lol:

Прикачен файл

19042011048.jpg

Прикачен файл

19042011047.jpg

Прикачен файл

19042011046.jpg
Илиян Илиев™ - майстор
Всичко което прилича на дупка е дупка. Всичко което изглежда не както трябва не е както трябва.

Бързането и ниската цена правят чудеса. Все пак важен е крайния резултат, който ще е по-добър от цената, но колкото и да е ниска цената няма пък да си серем на името.

Та да се върнем на темата. Това е стая от около 70 квадрата мазилка, демек стени и таван. За един селедобед или по-точно малко повече от 4 часа измазано на ръка от мен и още един майстор плюс един общак във вида на снимките. Майките бяха направени преди това.

Следват снимки от подготовката за шпакловка.
vlad0 - специалист
Привет майстори, ако е удобно да използвам темата за един въпрос... :-D . Та проблема ми е следния, искам да шпакловам тавана, който в момента си е гола плоча/доста гладка понеже кофража го правихме с чисто нови платна/ и не знам какъв гипс да използвам, с какво да грундирам и т.н. Причината да не направя окачен е че не искам да свалям височината, а и както споменах плочата е изключително гладка.

Благодаря предварително на отзовалите се!
vlad0 - специалист
Май никой не е шпакловал директно върху бетонЯ :? .. или па всичко живо е избягало по морето :drinkers:
svetliopi44 - Чирак...
Теразид контактен грунд и после каквато си пойскаш шпакловка, на гипсова основа.
Илиян Илиев™ - майстор
Аз да си призная честно, никога не съм правил гипсова шпакловка директно върху бетон.

Дори не съм запознат изобщо с измазването на тавани в България. Тук няма тавани от бетон, само стени от бетон съм мазал.

Иначе финален външен слой директно върху бетонЯ съм правил, но на циментова основа.

Щом Светли казва така - послушай го. Аз процедирам по различен начин, защото почти никога не ползвам грунд. Ползвам само ако кофража е мазан с отделител и по принцип резултата е съмнителен според мен.

Все пак ще кажа и аз как бих процедирал, понеже колкото майстори - толкова начини: Аз лично бих купил машинна мазилка на циментова основа. Забърквам малко по-рядко от нужното за нанасяне на ръка. След това нанасям на тавана слой около 2-3 милиметра с метална пердашка, маламашка или там как се казва. На другия ден обирам мустаците, ако има такива и се ориентирам към шпакловка.

За прекалено гладки повърхности или мазани с отделител слагам към материала добавка за по-добро залепване, но тя не е грунд, макар и да сме я ползвали и с баданарката.

Моя метод е по-трудоемък и изисква добавки, които не се знае дали се намират лесно на българския пазар. Описах го просто за инфо около начина ми на работа.
vlad0 - специалист
Благодаря за съветите колеги, и Аз не съм фен на мазането ама в случая се налага. С отделител не сме мазали платната, така че сигурно ще се ориентирам към варианта бетонконтакт и гипсова шпакловка. Препоръчайте с какво да шпакловам, защото до сега имам опит и впечатления само от Фугенфюлер защото до тука всичко съм правил с гипсокартон.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Малко мазилка и шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: