• 1
  • 2
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
yanis7373 - специалист
Направих ремонт на почти всички стаи в къщата и ми остана само пода на коридора, който е с размери 1,40м. на 3.80м. Той е гредоред от много здрави мешови греди и на тях наковани дъски, а отдолу е мазе. Проблема е че дъските на едно место имат неравност около 1.3 см. в диаметър около 0,6м. Искам да наредя паркет върху тях. Как да изпълня тази неравност ? Ако я изпълня с нещо мисля да сложа OSB 25мм. за да вдигна молко нивото и да заздравя пода и отгоре паркета. Моля Ви за помощ, как да изравня неравността на дъските, защото сега всичко е спряло до този етап !
Благодаря предварително!
torbalan - Дървен философ
напреко на дъските може да наковеш летвички 4х3 см.
самите летви по времето на коването може да ги нивелираш :)

върху летвичките може да наковеш ОСБ примерно...
и накрая паркета...
yanis7373 - специалист
А ако направя силно циментова замазка с армировка около 2см. да се изравни и отгоре паркета ,няма ли да стане ?
напреко на дъските може да наковеш летвички 4х3 см.
самите летви по времето на коването може да ги нивелираш :)

върху летвичките може да наковеш ОСБ примерно...
и накрая паркета...
На какво разстояние се коват летвичките една от друга и нужно ли да се запълни с нещо между тях?
ArturDent - Почти Безобиден
yanis7373 написа:
А ако направя силно циментова замазка с армировка около 2см. да се изравни и отгоре паркета ,няма ли да стане ?
И как точно си я представяш една замазка 2 см? Че и с армировка?
Трябва да е поне 3-4 см, а и отдолу, като е гредоред, ще се напука от вибрациите.
EDI - майстор
Като гледам нивото за изравняване е около 1 см и 60 см диаметър.Може да комбинираш - изравняваш само дупката с лепило, като набиеш в дъските видии на нивото, което търсиш, които да служат като някаква армировка, после отгоре полагаш ОСБ.По-добре обаче според мен е по съвета на ТОРБАЛАН, но аз бих използвал греди 10Х5, легнали на широката страна, нивелирани/отдолу, ако зяпа някъде, запълваш с пяна/ и отгоре ОСБ.така и вата 5 см можеш да сложиш за изолация.Ще имаш двоен ефект.
ZMeyGorianin - майстор
така и вата 5 см можеш да сложиш за изолация.Ще имаш двоен ефект.

За къща не ми се струва много подходяща ватата /освен ако не е стъклена/. Ще се напълни с паткани. При мен в изолацията на готварската печка си бяха устроили цяла кооперация, та се наложи по Нова година да я разглобявам и чистя :x
EDI - майстор
Е, ще си сложи и мембрани, но ако иска и стиропор може да си налепи, фибран, каквото му дойде.
kam34 - специалист
ZMeyGorianin написа:
така и вата 5 см можеш да сложиш за изолация.Ще имаш двоен ефект.

За къща не ми се струва много подходяща ватата /освен ако не е стъклена/. Ще се напълни с паткани. При мен в изолацията на готварската печка си бяха устроили цяла кооперация, та се наложи по Нова година да я разглобявам и чистя :x
:shock: :? Какво е това животно
  • 1
  • 2

Тема "Спешна помощ за крив под на гредоред!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: