Предлагам ви една рецепта, която си правя от доста време.
Патладжанът се нарязва на филии (по дължина, дебели около 2 см), натрива се със сол и се оставя да се отцеди в гевгир около 30 мин.
Всяко парче се намазва от двете страни с олио или зехтин и се нарежда в тава. Слага се във фурната на запичане докато добие вида от снимките и от двете страни. Обелва се. Нарязва се на парчета. Слага се в купа и се добавя чисто масло (на кг патладжан около 80гр масло), чесън, копър и малко майорана.
В случая от снимките съм добавил и 2 печени пиперки. След това си наливате ракийка и започвате да практикувате битов алкохолизъм или си каните приятел (един, щото за повече няма да стигне патладжана
) и пиете ракийка с него.

Патладжанът се нарязва на филии (по дължина, дебели около 2 см), натрива се със сол и се оставя да се отцеди в гевгир около 30 мин.
Всяко парче се намазва от двете страни с олио или зехтин и се нарежда в тава. Слага се във фурната на запичане докато добие вида от снимките и от двете страни. Обелва се. Нарязва се на парчета. Слага се в купа и се добавя чисто масло (на кг патладжан около 80гр масло), чесън, копър и малко майорана.
В случая от снимките съм добавил и 2 печени пиперки. След това си наливате ракийка и започвате да практикувате битов алкохолизъм или си каните приятел (един, щото за повече няма да стигне патладжана


