Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Todi7 - специалист
И последно..

Прикачен файл

P8100024.JPG

Прикачен файл

P8100022.JPG

Прикачен файл

P8100019.JPG
Todi7 - специалист
А ето какво се случи тия дни на мойта механичка :supz:

Прикачен файл

P8100029.JPG

Прикачен файл

P8100028.JPG

Прикачен файл

P8100027.JPG

Прикачен файл

P8100026.JPG

Прикачен файл

P8100025.JPG
Todi7 - специалист
И останалата мазилка(без тавана) това я очаква.. :lol:

Прикачен файл

P8080017.JPG
koba - специалист
всичко е станало многа красиво, но не разбрах как пребори влагата...
Todi7 - специалист
koba написа:
всичко е станало многа красиво, но не разбрах как пребори влагата...
Благодаря колега!
Запечатах капилярната вляга със силна циментова замазка,след нея хидроизолация и каменна декоративна облицовка. :prost:
MMIel - специалист
Браво, поздравления за кухничката =D> =D> =D>
Перфектно изпълнение. Само една малка забележка. Тая бяла ивица която си оставил между плочките и ширма. Или налепи плочки или камък, а най лесното е да боядисаш с цвета на плочките, че направо дърпа окото натам и не се вписва в цялото перфектно изпълнение. А ако така ти харесва не ми обръщай внимание. Ползвай си със здраве :) :)
Todi7 - специалист
MMIel написа:
Браво, поздравления за кухничката =D> =D> =D>
Перфектно изпълнение. Само една малка забележка. Тая бяла ивица която си оставил между плочките и ширма. Или налепи плочки или камък, а най лесното е да боядисаш с цвета на плочките, че направо дърпа окото натам и не се вписва в цялото перфектно изпълнение. А ако така ти харесва не ми обръщай внимание. Ползвай си със здраве :) :)
Благодаря колега за хубавите думи!
Абсолютно си прав за бялата ивица,но умишленно не съм я налепил със нещо,
защото ще стане много сложен и труден демонтажа на ширма.Може би..някаква байцвана летвичка ще сложа за декорация,когато почна да правя дървенията под мивката и фурната. :prost:
Sk4 - специалист
браво браво, много хубаво
Здравейте колеги,
аз също съм се захванал да реставрирам една маза-механа и ще ми бъдат полезни вашите съвети . Следя форума и вземам по някоя идейка :) Нов съм , така че ако може да проявите разбиране , ако някои от въпросите ви се сторят странни .

Първо - поздрави колега за труда , който си положил . Резултата определено си струва . Добра компания да има , тежките мезета са по подразбиране ! :prost: Тухличките наистина стоят доста добре , плочите над дивана също .
Todi7 написа:
-То и мойта изба е към 36 м2,но механата ми е вече готова(от 20-тина години),а това ще става кухничка към нея за салати и тежки мезета.
Todi7 написа:
Отоплението е най малкият проблем...Тук температурата не пада под 14-15 гр.,а за камина е необходимо комин,който при мен липсва.
При мен стените също са облечени с ламперия и тук идва единия ми въпрос . Обработвал ли си дървото с нещо . От стари дърводелци знам , че се обработва със газ за осветление против червеите . Също така не било хубаво да се лакирва , за да може да диша . Остава безира? Не целя блясък , само леко освежаване . Температурата е 14-15 градуса , имам зидана камина , но е фалшива , само декорация :-D Иначе трябва да избивам комин под на комшията терасата :-D Другият ми въпрос е , понеже гледам , че пода е покрит с балатум . Не се ли образува влага отдолу и каква хидроизолация може да се сложи за пода . Питам , понеже сложих битова черга директно върху бетона и ме е страх да не изгние . Запознатите да кажат дали има такъв риск :) Когато започнах да разчиствам , върху една черга бяха натрупани няколко ламинирани пдч дъски и беше буквално изгнила , а дъската стоеше на малки капчици ... За сега само оставям вратата отворена , за да може да се проветрява и да съхне , ако има някаква влага (има голям отдушник на 3м от вратата по диагонал) .

Поздрави и продължавай в същия дух ! Много ме радват такива проекти .
Todi7 - специалист
Здравей колега и Честита Коледа!
Ламперията е кована преди повече от 30 г.и е японски чам :mrgreen: Сега,както се вижда от по-горните снимки,съм я разковал и дори я внедри баща ми на друго място.За толкова години,дървояди няма,но бяха изгнили носещите трупчета в стената.Аз за това и реших да правя тотален ремонт,тъй като миришеше на гадно.Цялата изба беше засмолена(стени и под) и влагата беше запечатана..Тъй че,под балатума беше сухо.Сега разбих освен мазилката по стените и самия под.Изкопах го по-дълбоко,после го подрамних със пясък,положих два ката найлон и го залях със як бетон.След като довърша мазането на стените(с цимент и пясък),ще поставя фибран на земята,след него ел.подово,замаска и плочки.Преди обаче да довърша мазилката,ще направя 5 канала по 10см. в мазилката на тавана и ще внедря 5 чамови( съх бор) греди.
След мазането,следва хидро изолация и после стенни облицовки-само естественни материали(Камък,корк,дърво..)
П.п.Недопустима,за мен през целия ремонт е употребата на гипс,(картон),хоросан..и други подобни,които след обсорбиране на влага,започват разни хим.процеси ,ронене,надуване,подкужусване.. :partyman:

Прикачен файл

PC260005.JPG

Прикачен файл

PC260004.JPG

Прикачен файл

PC260002.JPG

Прикачен файл

PC260003.JPG

Прикачен файл

PC260001.JPG

Тема "Борба с влагата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: