• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kam34 - специалист
Като не знаеш как да ги връзваш не си прави експерименти и заложи на сигурното http://www.elkid.org/products.php?type=1&id=417
Transporterr - специалист
аз преправих на вилата всички връзки с ваго и мога да кажа че са добри но не са някаква панацея и на моменти изглеждат доста афиф, по добро от спойката няма !Усукваш палиш поялника или газовата горелка, калайджосваш и отгоре шалух. :wink:
zimel - специалист
Transporterr написа:
аз преправих на вилата всички връзки с ваго и мога да кажа че са добри но не са някаква панацея и на моменти изглеждат доста афиф, по добро от спойката няма !Усукваш палиш поялника или газовата горелка, калайджосваш и отгоре шалух. :wink:

Аз съм на същото мнение, както казват французите, бетон-ерме ( армиран бетон).

Усукваш (спайка), после спойка и добра изолация.
kam34 - специалист
Усукваш добре ама трябва да знаеш и как да усукваш.
julian1960 - напреднал
В Сибир ел инсталацията се прави по следният начин --кабелите се усукват здраво и с трансформатор на 36 волта и графит се затопява краят на връзката--така че няма мърдане и слаби връзки
zimel - специалист
kam34 написа:
Аз съм ги усукал по часовниковата стелка, в тази посока добре ли е? :wink:
Последна промяна от zimel на вт авг 23, 2011 9:54 pm, променено общо 1 път.
julian1960 - напреднал
посоката не е от значение.Калайдисването на такива връзки е отдавна отхвърлено-съпротивлението на калая е по голямо от това на медта и когато направиш това сам си правиш слаби връзки.По добре си купи подходящи кабелни гилзи и кербовай връзката без разни калайдисвания става здраво и сигурно.За изолация ползвай термосвиващи шлаухи
В. Петров - специалист
kam34 написа:
Много разпространена и рекламирана е една технология за "здраво усукване с два чифта клещи" на плътен проводник. Резултатът доста често е пречупване на някой от проводниците.
sasooooooooo - "специалист"
Има начин на усукване на ръка и става хубава стегната връзка, както с клещи. На мен ми е неудобно и ползвам само клещи.
Transporterr - специалист
julian1960 написа:
Калайдисването на такива връзки е отдавна отхвърлено-съпротивлението на калая е по голямо от това на медта

:lol: айде пак излетяхме в космоса, вероятно много добре знаеш че припоят не е калай ами оловно-калаен..
а е отхвърлена вероятно защото цената на една такава връзка, е неколкократно по скъпа като време и умения от простото щракане на клеми :wink:
в случая е по важно каква контактна повърност има при различните връзки(като като контактна площ и здравина) а не съпротивлението на различните материали което би било от значение ако правиш калаени или оловни цижи ..
Последна промяна от Transporterr на вт авг 23, 2011 7:43 pm, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: