Всичко за дърводелството
Dewalt - специалист
Колеги имам да обличам едни парапет с дърво.
Ама .......... :?
Парапета е от тръба Ф30.
Идеята е да се облицова с дърво.
Някой да има идея как?
Тани - модератор
Дай някакви снимки де- от парапет , до парапет...
Dewalt - специалист
Малко се позабавих но:
http://dewalt.snimka.bg/architecture/me ... 6.24610839
Идеята е да се облече целия.И от горната и от долната страна.
В началото мислех да има само ръкохватка,но като че по ми допада да има и отдолу дърво.
Spokoiniq - майстор
Ако го беше обработил прахово предварително, или беше неръждавейка можеше и така.Сега с въжето ще изглежда добре до 6 месеца, после става мърлявщина, дори и да лакираш/импрегнираш.Като си искал да не е голо трябваше да не го правиш от тръба, а от квадрат, и поръчваш букови парапети с фрезован канал за тръбата и си ти.Верно, че идеите са след дъжд качулка, но ...
Тани - модератор
Е какво но :-D Съвета който аз ще дам е доста по-лесен и по-евтино ще излезе отколкото си представях! Мислех , че парапета е от неръждаеми тръби или пък нещо с ковано желязо. Като видях снимките прецених , че няма смисъл да се обличат тези тръби - ще се хвърли много труд и средства , а резултата няма да е по- добър , отколкото просто да се направи дървен парапет,а тръбите да се махнат и да се ползват за друго. Много стилно стои с опънати стоманени въжета между колоните. А не е трудно да се направи - всеки домашен майстор би се справил!
Dewalt - специалист
Парапета е заварен.
Предишните собственици са го увили с въжето.
Не е оферта да се сменя.
Искат просто да се облицова.
torbalan - Дървен философ
е щом искат да се облицова - всеки грамотен дърводелец може да ти изработи необходимите детайли...
така че само да се хванат с винтове за дърво и/или лепило...

но със сигурност няма да стане по-добре, отколкото да се направи нов дървен парапет...
а може и по-скъпо да излезе :)

Тема "Как да облека кръгъл парапет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: