• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
king82 - специалист
Здравейте, искам да попитам нещо относно смесителя на мивката. Когато захранването с вода е отдолу под плота(а не от стената), смесителя от дупка на мивката ли излиза или до мивката от плота. Трябва ли мивката да има отвор или не е обходимо?
Тани - модератор
Става и по двата начина , но ти препоръчвам отвора да е в алпаката . Ако отвора е в "дървения" плот, когато спираш водата с мокри ръце, капките се стичат по смесителя и мокрят плота и с течение на времето е възможно плота да набъбне и да изгние от водата на това място!
MamaMy - майстор
Един съвет и от мен. Монтирай коритото на мивката плътно в плота без да пробивате предварително дупката за батерията. Като монтирате мивката, стегнете я и като стегне силикона, чак тогава пробивате в готовата дупка на коритото и дупка на плота така, че като монтирате батерията тя да стегне едновременно и двете. При мен батерията се крепи само на коритото и то се огъва като натискам чучура с ръка.
torbalan - Дървен философ
това не винаги може да стане, защото коритото обикновено е на 2 - 3 мм по-високо от плота...

аз изрязах парче дърво, малко по-дебело от плота
препилих го тук - там за да пасне
фиксирах го в плота и стените на шкафа както намерих

и накрая хванах смесителя през мивката и въпросното парче дърво, защото и аз не обичам да ми се клати... :)

а ако под дупката на коритото има плот - може да стане и по-лесно от моя начин... с подложки изрязани от твърда гума да кажем :)
Тани - модератор
Батерията ти има ли допълнителна пластмаса за монтаж на мивка алпака - моя смесител си има в комплекта!
ако мен питаш - не помня, може и да е имало :)

Изображение

това е батерията, дето съм монтирал в кухнята :)

но при мен ситуацията беше такава, че под коритото - плот изобщо нямаше :)

рязаха го в една фабрика, дето правят каменни плотове по размерите от производителя на мивката и т.н. :)
Тани - модератор
Всъщност с тебе сме писали заедно и питах MamaMy :-D
ами да ти кажа дори в чужбина в сравнително скъпи кухни съм виждал батерии монтирани само на коритото на мивката - еми клатят се...

вероятно няма измислен универсален детайл, дето да "стегне" батерията така, че да не се клати...

и в случая - малко импровизация не е лоша идея според мен :)
Тани - модератор
Разбира се! Просто питах дали върши работа тази пластмаса.
MamaMy - майстор
Има си всички стойки. Самата батерия не се клати спрямо мивката, а заедно с нея. Алпакато колкото и да е дебело се гъне. Моята батерия е същата като на торбалан и рамото става доста дълго. Трябва да се измисли нещо щото ме дразни много.
  • 1
  • 2

Тема "Мивка, смесител, плот??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: