• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
kirofabv - специалист
Здравейте.
Изчетох доста теми тук за барплот и нахвърлях няколко идеи, но ми липсват някой неща. До скоро по квартири не ми се е налагало да се занимавам със замазки, зидария и подобни довършителни неща. Сега обаче съм в гарсониерка, която традиционно е с усвоена тераса. Между стаята и усвоената тераса (вече кухня) има голяяяааааммм прозорец и врата, които искам да махна и на негово място да има барплот. Той няма да се използва за хранене, а по-скоро за подаване на разни неща към всекидневната и с естетическа цел.

Вариантите, които съм набелязал са - дървена конструкция и гипскартон към нея (това го видях тук, но ми се стори малко паянтово сякаш).
Друг вариант, който си бях набелязал още от самото начало е да го доизградя (понеже под прозореца, който ще махна има около 30см. стеничка) с итонг. Да налепя отгоре един гипскартон за да не го шпакловам и да го боядисам в цвят.
Това е, което се сещам съвсем лаишки... надявам се на по-компетентни предложения. Мерси предварително ;)
torbalan - Дървен философ
най-лесно и достатъчно здраво е да го направиш с гипсокартон, но не виждам защо ще се мъчиш с дървена конструкция...

има си ламаринени профили - действай с тях :)

аз в къщи така го направих между кухнята и хола - сега са едно голямо помещение...

току що обшит с картон:
https://picasaweb.google.com/1147869363 ... 0017155138

и малко по-завършен:
https://picasaweb.google.com/1147869363 ... 9730410258
kirofabv - специалист
Все ми се струва, че ще се клатушка с някаква рамка и гипскартон отгоре... явно греша.
А какво ще предложите за плот отгоре - нещо лекичко ?

Ето горе-долу какво имам в момента - прозорци и врата. С щрихите съм отбелязал как си представям плота.
Как да захвана металната конструкция за стеничката... ако вкопая профил в стеничката отдолу и тази в дясно дали ще е достатъчно устойчиво в смисъл ако се бутне по невнимание дали няма да се разкърти замазката на вкопания профил ?

Точно момента с реализацията ми се губи и ще съм благодарен на малко повече инфо в тази посока.

Прикачен файл

plot-min.png
plot-min.png (26.6 KиБ) Видяна 9930 пъти
SoWhat - специалист
Направи си го като шкаф. От ПДЧ. Хем ще има някакво място за разни неща.
kirofabv написа:
Все ми се струва, че ще се клатушка с някаква рамка и гипскартон отгоре... явно греша.
А какво ще предложите за плот отгоре - нещо лекичко ?...
ако се направи конструкцията както трябва - няма да мръдне...

аз съм го обшил с два пласта картон по 12.5мм

отгоре съм сложил каменен плот, дето тежи от порядъка на 20 и нагоре килограми (вжда се на едната снимка)...

спокойно си сядам отгоре му, а аз тежа около стотина, когато съм много гладен и жаден :)
kirofabv - специалист
torbalan написа:
... когато съм много гладен и жаден :)
:-D
torbalan написа:
ако се направи конструкцията както трябва
Ей на... точно това не знам как да стане #-o
дюбели, окачвачи, профили и т.н.

много има писано в сайта

отделно всеки производител публикува подробни указания как да си направиш конструкцията :)
не е трудно, ако се хванеш - ще си го направиш без проблем :)
stiv1961 - майстор
Разгледай това-може да ти е от полза:
http://www.bolid.stzagora.com/katalozi/ ... atalog.pdf
kirofabv - специалист
torbalan написа:
отделно всеки производител публикува подробни указания как да си направиш конструкцията :)
не е трудно, ако се хванеш - ще си го направиш без проблем :)
Точно там е работата, че аз не искам да си купувам готов кит за сглобяване а да си го направя както на мен ще ми е удобно по размери. Мисля, че с винкелово скеле, което да ляга в улей в малките стенички в ляво и долу ще е най-добре и най-стабилно. И няма да се оширява излишно, а ще остане с дебелината на стеничките и ще ги облече същевременно.

Сега ако дадете и идеи как да го декорирам в последствие ще ми бъде много ценно. Както и какъв плот да избера. Иска ми се нещо леко и евтино.

п.п. мерси @stiv1961 ;)
  • 1
  • 2

Тема "Барплот вместо прозорец. Как да го направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: