Всичко за дърводелството
Тани - модератор
Е , точно в това ти е грешката! Много по-прави разрези стават , когато предварително захванеш линеал, нивелир или най-обикновена права дъска за материала който режеш и движиш зегето плътно до него. Но не ножа, а плота на зегето. Ако не можеш да си го представиш ще потърся подходящ клип!
Our - напреднал
Мисля, че си го представих, ама няма ли и нивелирчето да ми се клати?

Наистина е идейно - а има ли начин да подсигуря разреза да е равен и вертикално? Щото и така някак си ми се криви понякога?
Spokoiniq - майстор
Криви се заради свободния ход на ножа настрани.Опитай високи обороти, и много бавно движение на плота на зегето по линеала, ако не са твърде тесни летвите де.Първия дърводелец с циркуляр за нищо пари ще ти ги оправи, защо се мъчиш без инструмент?
Our - напреднал
Щото, те и в Практикер ще ги нарежат ама ми се искаше аз да си ги нарежа. То зегето само едни обороти има ...
Тани - модератор
От това клипче може да откраднеш идеи. За съжаление обаче правия ъгъл зависи от инструмента , а хубавите инструменти струват пари! Опитай с по бавно движение както писа колегата и мисля че ще се получи задоволителен резултат. Използвай също така по-твърди ножчета , за да се кривят по малко .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CH5dW-QcgeI[/youtube]
Spokoiniq - майстор
И възможно най-къси!
Our - напреднал
Добре - ще изпробвам дадените ми идеи тук и ще пиша как съм се справил - много благодаря на всички ви :))))
valat111 - специалист
Да добавя нещо към съветитите на колегите. Ползвай по-плътните ножчета за дърво на Метабо /на 1-2 см не кривят в дълбочина, има ги на Киров по 3лв и нещо/. Ако все пак резултата не е задоволителен ползвай /както те посъветва 8180/ флекс с диск, повърхността на който е велкро със съответната шкурка.Правил съм го това, резултата е поразителен.
Our - напреднал
И флекс нямам ... :) Като електрически инструменти разполагам със зеге и бормашина ... всичко останало ми е ръчно ...
ZEDYCUS - майстор
Щом имаш бормашина, направи си това от линка viewtopic.php?f=18&t=31763
Трябва ти само една гумена шайба за шлайфане с диск велкро. Доста ще ти се улесни живота :-D , не че не става и с пила,но....

Тема "Изправяне на разрези" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: