• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ZEDYCUS - майстор
Вчера видях, че са се загубили снимките на готовия шлайф. След известно използване, мога да кажа ,че с този двигател и хубава шкурка спокойно се стърже метал. Трябва обаче да се стърже не повече от 30 минути, загрява доста, въпреки турбинката за охлаждане която монтирах.
В снимка.бг http://zedycus.snimka.bg/hobby/hobi-dis ... yif.595348 са всички снимки от етапите. Поздрави.

Прикачен файл

DSC02271.JPG

Прикачен файл

DSC02270.JPG

Прикачен файл

DSC02268.JPG
valat111 - специалист
Тая тема съм я пропуснал, поздравления за изработката =D> . Като стържеш метал с шкурки велкро не се ли износват твърде бързо, а те не са от евтините?
ZEDYCUS - майстор
:-D Мерси. Не се износват толкова бързо. Досега съм изхабил около 3-4 на 180мм, по лев от Руския пазар в Пловдив.
Ако не внимавам и забърша шкурката с ръба на детайла, се къса . А съм направил около 7 ножа. Но само зачиствам стоманата от деругите и оформям външната извивка на острието, основно стържа дърво на машинката.
ZEDYCUS - майстор
Нова година -нов късмет, при мен Нова година нов -дисков шлайф. :-D
Поради липса на място и на терасата, и в избата, спретнах нов шлайф с по компактна конструкция. Стария заминава на село.
Частите този път са- фланец от пералня Вятка-подарък. Стругаря го пристърга, с ремъчната шайба и резбата -15лв.
Ремък дължина 470мм-3,80лв. Кондензатор 20мф-4,40лв. Двигателят подарък- Перла 05. Ключета и кабелни обувки- 8лв. Крака на винт от акумулираща печка Ела и 4 броя гуми захващане аспух-4лв залепени с полиуретан. Алуминиеви профили от Белканто - около 7лв. Болтове и крилчати гайки имах бая излишни( около 50ст едната май бяха) Плоскости излишни, изостанали някакви- без пари- лепени с Ц200- без капаците отгоре и отзад. Планките с канала са от срязан обков за накланящи се прозорци- неръждавейка. Втулки за мебелни крака фи 10мм 4бр- 2лв. Водач от един пасвател Ферм-починал геройски. Общо взето това са всички детайли- всичко легна дотук 45лв.
За разлика от предишния на този направих застопоряване на оста, за по лесно развиване на диска с велкрото. Работят и двата вида обороти бързи и бавни-ляво дясно.
Остана да поръчам два детайла за масата от гранит 16мм и да ги залепя за работния плот и да боядисам кутията.
Мерси на Гого за навремения линк към готови лентови и не само шлайфчета. Бях запецнал на работната масичка, всичко друго беше сглобено и отлежаваше. :-D
Качвам няколко снимки само на почти готовия шлайф другите тук-http://zedycus.snimka.bg/hobby/diskov-shlayif-2.647620

Прикачен файл

DSC02832.JPG

Прикачен файл

DSC02833.JPG

Прикачен файл

DSC02834.JPG

Прикачен файл

DSC02835.JPG

Прикачен файл

Модел-мерси за линка Гого..png
ZEDYCUS - майстор
Вчера взех и поръчания гранит-с рязането 12лв. :supz:

Прикачен файл

гранит.JPG
valentin114 - специалист
Още веднъж, поздравления =D> . Нали мога да плагиатсвам идеята ти, за лични нужди, не за комерсиални, а ако срещна трудности да питам?
ZEDYCUS - майстор
Може и за лични, може и за комерсиални, както ти харесва, нали за това съм пуснал темата. Ако е за второто искам процент от :drinkers: :-D
Ще помагам, що да не помагам. Поздрави.
ZEDYCUS - майстор
Тая седмица довърших боядисването и лепенето на гранита за масичката. Гранита го залепих със санитарен силикон. Чакам да поомекне времето и ще го пусна в действие.
Остана някое и друго приспособление да направя, но там си трябва стругарска работа и засега се отлага.
Поздрави.

Прикачен файл

DSC02894.JPG

Прикачен файл

DSC02896.JPG

Прикачен файл

DSC02897.JPG
EDI - майстор
Браво, много добре е станало =D> .Полезна машина е.Понеже понякога ми се налага да направя нещо, ма което ми трябва такава машина, аз се чудя дали да си направя тази пролет или да видя какво продават.
ZEDYCUS - майстор
Мерси, Еди. Ако ти се разделя с 200-300 лв, има готови такива в големите магазини вериги Баумакс и в Бриколаж съм виждал. Малко по евтини има в Англия, всички са комбинирани и с лентов шлайф, но шкурката им се намира трудно в бг размера е 150мм и се лепи с двойно лепещо тиксо. Но са слабички като ватове. И двата шлайфа съм ги правил с български двигатели от Перла, не съм успял да ги спра с нищо засега. Проблема им е, че трябва да стържеш лятото не повече от 30мин. Сега зимата го няма проблема със загряването. :-D
Трябва ти една стара бг или руска пералня със странично отваряне и си готов. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Стационарен дисков шлайф за дърво и метал-Направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: