• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Spokoiniq - майстор
дупчиш с дълга бургия вътре в касата на отваряемото отвътре навън в самото кьоше леко под наклон надолу, на всички дограми се прави, учудвам се че ти май нямаш
velsi - Почетен майстор
Тъй, тъй, ама не е хубаво да дупчи докато не се е убедил, че точно е това му е проблема. Поне аз не бих го посъветвал преди да видя за какво точно изпълнение става дума. :?
todor_velikov - специалист
ами това с дупченето не знам дали ще помогне защото при мен дограмата в долната си част влиза в улея от старата дървена дограма,демек циментовия перваз който е отвън на прозореца е с около 2 см по-висок от отводнителните канали(които разбрах че са почти на края на дограмата).
с една дума ако има накъде да се изтича водата тя е в самата стена :sad:
velsi - Почетен майстор
Това означава, че като са ти вземали мярка за дограмата са прибавили много във височина и прозореца ти "захапва" повече от необходимото в долния си край. Поне от вътрешната страна на касата, там където казваш, че се събира вода вижда ли се да има някакви отвори? Нещо от рода на 4-5 мм?
MASTER - специалист
Положението е доста неприятно.

Системата за отводнение на прозореца изсипва водата в стената.

ЕДИНСТВЕНОТО нещо, което можеш да направиш е да събориш циментовия перваз отвън, и да си направиш наново нещо такова, само че под нивото на отводнението.
И все пак не схванах как точно е закрепен алуминиевия над циментовия перваз.

velsi :) в 90% от случаите, когато изработвам прозорци, не се виждат отвън нито отвори, нито капачки, и въпреки това отводнението е по добро от това с видимите отвори
todor_velikov - специалист
MASTER написа:
Положението е доста неприятно.

Системата за отводнение на прозореца изсипва водата в стената.

И все пак не схванах как точно е закрепен алуминиевия над циментовия перваз.
с винтове за дограмата :wink:
  • 1
  • 2

Тема "перваза се пълни с вода при ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: