• 1
  • 2
Проявете вашата изобретателност.
tzoniopopovo - напреднал
Здравейте майстори.Реших се най после да пусна една тема. Тя е свързана с една мечтана маса за градината и малко отделено време.Ако накой има желание да направи като мене това е крайният резултат

Прикачен файл

030820111097.jpg
tzoniopopovo - напреднал
Ето го и процеса на правене. Извинете ме ако нещо не е както трябва но все пак първа тема :roll:
За основа взех една стара шевна машина сингер разглобих я ушкурих я леко и я пръснах с матов спрей. Сложих и три шпилки по един метър 10 мм и раздалечих по този начин двете страни.

Прикачен файл

030820111092.jpg Основата е вече готова с 3 шпилки по 1 метър и една тръба върху шпилката за краката

Прикачен файл

030820111093.jpg А сега малко матова боичка

Прикачен файл

030820111094.jpg Захващаме плота с видии за дърво 8 мм

Прикачен файл

030820111096.jpg изглед в профил

Прикачен файл

030820111097.jpg Липсва само лак но вече е лакирана 5 пъти
tzoniopopovo - напреднал
Самия плот е направен от три чамови дъски купих ги като кофражни дъски от строителния магазин.Нарязах едната която харесах понеже бе широка 22 сантима на три части по 130 см. Мисля че е достатъчно имайки предвид 100 сантиметровата основа. Естествено бе нужна много шкурка последната 180 и стана супер гладко

Прикачен файл

030820111084.jpg Ето така изглеждаше плота, в началото бе 4 метра

Прикачен файл

030820111086.jpg Три броя ми стигат

Прикачен файл

030820111087.jpg Шкуренето е много важно

Прикачен файл

030820111088.jpg Малко видии и сме го съединили

Прикачен файл

030820111090.jpg плотчето е готово
masterval - майстор
И аз правя нещо "подобно".
На крака от машина "Сингер" (виж снимката) слагам такава от 1903 г. - шие 6-8 ката брезент без да ги усети...

Прикачен файл

singer.jpg
ZEDYCUS - майстор
Браво, екстра е станала масата. :-D Ама не липсва само лака :razz: Къде е бирата или ракията със салатата. :partyman:
tzoniopopovo - напреднал
Ами те и моите крака са същите но карай успех и на теб, а относно липсата на чашка ще я компенсираме с бутилка или дамаджана :drinkers: :partyman:
Dewalt - специалист
Можеше масата да стане по стабилна ако не беше махал дървената част на машината.
tzoniopopovo - напреднал
трите шпилки заедно с водопроводната тръба са достатъчни уверявам те, а дървената основа на машината е едва около 70 см. Сега е 1 метър :wink:
Масата е хубава, ама жалко за още по-хубавия Сингер. Заслужава ли си да развалиш една антика, за да спестиш пари от това някой да ти огъне малко желязо?!
tzoniopopovo - напреднал
klimt написа:
Масата е хубава, ама жалко за още по-хубавия Сингер. Заслужава ли си да развалиш една антика, за да спестиш пари от това някой да ти огъне малко желязо?!
Ами той сингера за съжаление отдавна беше блокирал така или иначе :-D
  • 1
  • 2

Тема "Моята Градинска маса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: