• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
milencvt - помощник
Здравейте,
Имам следния казус:
Апартамента - ново строителство има външна врата поставена от строителя, която е метална - заключва се в четири посоки, бравата е китайска - обикновен на вид ключ ... И понеже е поставена от строителя, а там принципа е да се слага най-евтинкото - хич и нямам вяра.
За съжаление не съобразих да я сменя навремето преди да съм направил ремонта, а искам да взема някакви мерки с цел да спра начинаещите крадци и съответно да забавя/затрудня по-опитните такива.
Има май 2 варианта 1) втора ключалка на същата врата
или 2) втора врата в/у същата каса
Иначе мисля по-нататък да се включа и към СОТ.
Тъй като съм много неразбиращ - ще съм ви благодарен на всякакви мнения по въпроса
;о)
mitko414 - специалист
Има много хубава тема.

И от нея е добрата идея за две врати, първата с обикновена ключалка, СОТ, втора врата със "сериозна" брава. Вероятно няма брава, която не могат да отворят гадовете, но при горния вариант нямат подготовка, за това което ги очаква (втората врата) и имат ограничено време за действие -- СОТ-а.

А за китайските врати, виж това.

Дано твоята не е такава.
Spokoiniq - майстор
Греда на Герда, която струва колкото целия китайски боклук, дето са кръстили врата.Но тя се изрязва с отварячка за консерви, ще минат под гредата :weedman:
torbalan - Дървен философ
не режат - отключват си ги...

имаше една дълга тема, и там някой даде умно предложение

две врати - алармата се активира от първата...
а целта на втората е да забави апашите няколко минути... така има шанс да се обезкоражат и откажат :)
kirofabv - специалист
Ако писне аларма след първата никой няма да си играе да разбива втора врата.
dundurma - специалист
най-ефтения начин-застраховка.застраховах магазина за 78000лв.,като годишно плащам 240лв.а застраховката е за абсолютно всичко(бедствия,кражби и т.н.)
ArturDent - Почти Безобиден
Я си прочети условията - ако не се влезе с взлом (а с шперц), няма обезщетение...
milencvt - помощник
Явно ще е с втора врата - тъпото е че по-кекавата врата (сегашната) явно ще е вътрешна - и аз си го мислех това че по-добре да е външна, но няма начин.
То аз не се притеснявам толко че някой ще ми открадне нещо - а акта на посегателство от страна на някой помияр ми е дразнещ ...
А застраховката - тя по скоро има смисъл за пожар и природни бедствия ...а за кражба - какво като ще взема някоя сума - това няма да ми компесира отрицателните емоции и затова се опитвам да ги минимизирам риска за това. Ако направим връзка с автомобилно застраховане - там схемата е плащаш рекет на Булинс за да не ти крадат колата изобщо или на другите - за да вземеш подобаваща сума, ако ти я откраднат ... т. е. търся нещо като Булинс-варинат решение за взломните кражби
torbalan - Дървен философ
не е тъпо - точно така се прави - целта на първата врата (по-кекавата) е да активира алармата
а на втората (по-читавата) да ги забави максимално дълго време...

така шанса да се откажат е най-голям :)
биха продължили само ако са 100% сигурни, че вътре има нещо за което си заслужава да влезат...
simbion - специалист
mitko414:
А за китайските врати, виж това.

Лошо ми стана :megaeek:
  • 1
  • 2

Тема "външна врата - нова ключалка или втора врата ... ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: