• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
vlax - майстор
miroton написа:
Това с лупата го забрави,а смени всичките кондензатори около импулсното.Ще ти излезне 5 лв.

Точно така правя и аз-описвам от платката всички кондензатори в захранването /пък и другите няма да сгрешиш/ не само които са се надули и отивам в магазина и за 5 лева ги сменям всичките.
И така си осигурявам спокоствие години наред

Ако не се оправи с кондензаторите търси какво товари схемата/ изгорял елемент и т. н./ но вече не е лошо да имаш схема на ТV.
Успех.
mitcd - специалист
Да, то точно така се ремонтира телевизор !?
Някое изгоряло бушонче и нещо се е надуло !?
Имаш късо бе брат. Най вероятно високоволтовия транзистор(или ценер ако има) и на захранването му се задейства защитата.
То и кондензатор може да има, но не е задължително да е надут !
Мерене, мерене ти трябва.
sim40 - напреднал
Благодаря за всички съвети!Няколко дена пътувах и нямах достъп до интернет затова не отговарях,а и платката все още не съм огледал.Надявам се утре да имам време за това.Ако има резултат ще пиша.
gozilla - напреднал
и аз да питам..проблема не е същия но е подобен.телевизора е LG на около 15 години..та става въпрос за това че сам се изключва много често и съм забелязъл че това го прави когато картината е с по тъмен екран..когато се предава картина по светла проблема не се явява.явно нещо се натоврава вътре ама какво ще е :?
splitservice - специалист
gozilla написа:
и аз да питам..проблема не е същия но е подобен.телевизора е LG на около 15 години..та става въпрос за това че сам се изключва много често и съм забелязъл че това го прави когато картината е с по тъмен екран..когато се предава картина по светла проблема не се явява.явно нещо се натоврава вътре ама какво ще е :?
Потърси из платката едно малко електролитче 1mF/160V и го смени. Някъде около ТХО-то трябва да е. Успех!
sim40 - напреднал
Едва днес намерих време да погледна телевизора. mitcd се оказа прав- транзистора на високото и един кондензатор.Смених ги и сега вече работи.Транзистора го взех за 7лв. - кондензатора за 0.60 общо 7.60лв.С подмяната се справих сам,така че съм удовлетворен.Благодаря на всички за съветите !
8180 - майстор
sim40 написа:
С подмяната се справих сам, =D> така че съм удовлетворен.Благодаря на всички за съветите ! =D> =D>
stiv1961 - майстор
И аз имам подобен проблем с едно СОНИ.Включвам го и след като се появи картина-изключва.Гледах,кьорих се обаче разбрах само кое е релето,което изключва.Прилагам снимки-на една от тях в червено съм оградил релето:
  • 1
  • 2

Тема "Телевизора не включва!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: