Напишете въпрос свързан със санирането.
Интересуват ме актуални цени??
От Сопот съм,така че от оферти смисъл няма-едва ли ще има някой специалист тука във форума,който е от нашия регион,но поне мога да сравня цените,които ми казвате вие с това,което ми предлагат тука фирмите.
Значи става въпрос за къща 260 квадрата площ.Спрял съм се на вариант-10см EPS ,и отдолу на метър височина фибран че като завали дъжд из двора тръгват едни вади...
но за външната мазилка още нищо не съм решил,така че предлагайте-ако пък е подплатено и със снимков материал,как изглежда в завъшен вид-цена няма да имате...
Не държа за мазилка на нещо изчанчено и красиво-по-скоро нескъпо и с висока издържливост...
Друго да питам-Значи в къщата първия етаж е напрактика пода на нивото на земята отвън,понеже обаче двора е много силно наклонен,напрактика едната стая пода и е може би на 15-20 санта под нивото отвън-други всички стаи от първия етаж на или над нивото отвън...
Та майстор ми каза че трябвало около цялата къща да се окопае до дълбочината на която са основите на къщата и да се вкарат листове изолация и там..Има ли такова нещо??За сефте чувам и никъде не съм виждал да се прави такова нещо.. :cry:
И последно питане,засега-на първия етаж прозорците ми нямат никакви первази-дефакто като вали и бие дъжд по тех-водата се оттича и се стича после по стените надоле...
На втория етаж имам первази но са символични-най-издължения е може би 10см-там дори и 5см изолация да сложа със всичките замазки и салтанати напрактика ще се изравни перваза със нивото на стената...
Това нещо може ли да се избегне и как?
ABEPA - напреднал
Защо не помислиш тогава за цокъл на къщата, ем ще пази от вода ем ще има и по завършен вид.Под цокъла може да направиш патечка около къщата ако има място за нея, ще пази да не се просмуклва вода директно до основите на къщата.
EDI - майстор
Цени не мога да ти кажа, защото аз сам си правих външната.За дебелината на стиропора и фибрановия цокъл се прави точно така.Прав е и майстора за фибрана в основите, по принцип се прави докато строиш, или докато правиш ремонт.Но, ако не ти се копае е възможно и без него.За външна мазилка ти препоръчвам българските на СТРОМ 21 - бяла, къвм 12.13 лева е торбата от 25 кг, структурира около 7-8 до 10 квадрата.Не слагай цветна - понякога става на светли петна, а и по принцип следва да е светъл цвят за да се нагрява по-малко през лятото.Иначе има много хубави мазилки на ЦЕРЕЗИТ, на ВЕБЕР.....но са по-скъпички.За прозорците си веми подпорозерчи дъски - сега има и от ПВЦ.Цадължително си сложи такива цокли, за да може водата да се откапва не по мазилката, а на поне около 5 сантиметра навън.А, и като гледам по съветите, майстора ти явно е добър........
Абе майстор почти няма-може да се каже-това,което съм писал са съвети дочути от този и онзи майстор и най-вече изчетено тука във форума-напрактика целия раздел го изчетах и научих доста ценни неща...
И друго да питам-поначало колко е оскъпяването от 5см EPS като скочиш на 10см EPS-тука ми говорят между 5 и 6лв на квадрат,във форума в една тема бях чел за 2лв. :sad:
На 10см EPS ще си държа до последно,като трябва ще е за сметка на външния вид на мазилката и красотите,но за мене по-добре е да е топло,отколкото красиво.
Цокъл-явно ще трябва да правя някакъв до земята,защото като завали дъжд тръгват едни вади покрай стената,но за цокъла всичко зависи от парите,а тези удължителни дъски под прозорците-задължително.
И това което най-вече-най-вече ме вълнува са актуални цени на квадрат.Все пак това което ми предлагат тук ми се струва доста,като цифра...А става дума за малък град (от Сопот съм),отделно че площта е доста -260квадрата и все пак е хубаво някакви отстъпки,не е като 20-30 квадрата стена на апартамент,отделно че предлагам и друг фронт за работа-заливане на тераса с воалит,монтаж на терасата на парапет,претърсване на покрив,направа на сачак...
Отделно че майстора не ще да ми махне от квадратурата и площта на прозорците,а те са много-имам и 2 остъклени тераси,мери и площта на стъклата там-демек отива къде 300квадрата-със оправдание,да не ми взимал допълнителлни пари за "обръщането,което се правило,около прозорците,понеже било голяма играчка".
Последна промяна от bojilov на пет авг 17, 2007 2:24 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
За цокъла на стената направи следното - след като залепиш фибрана и го шпакловаш с мрежата, положи силиконова или полимерна мазилка/с цветните камъчета/, като я направиш на височина от 25 сантиметра нагоре до ръба на фибрановия цокъл.След това си залепи по земята 1 ред гранитогрес.Тогава никаква вода няма да прониква към основите и ще си спестиш и копането.Фугите на греса ги направи силиконови - има цветен санитарен силикон на ЦЕРЕЗИТ.
За стиропора - те цените миналата година бяха различни от сегашните.Ако има проблем с финансите и 8 см ще ти свършат работа.
За обръщането вземат на линеен метър и не е никаква играчка - лепи се 2 см фибран, слага се алуминиев ръб с мрежа и се шпаклова.
Еди,много благодаря за ценните съвети.
Само да помоля за някакви актуални цени на квадрат със 10см EPS,никой ли не знае??
Говоря за крайна окончателна цена със включена и някаква що-годе евтина но прилична мазилка вътре в нея на квадрат-като тия българските,които препоръчваш примерно?
И още едно питане-един майстор тука тръгна да ми развива философията,че нямало толкоз големи дюбели,които да захванат върху тухла 10см EPS,да съм слагал 5см,а аз си държа на дебелата изолация и 5см не ща да чуя.Такива неща нещо много много ми се не вярват за дюбелите при положение,че съм виждал,ама все пак да питам...
velsi - Почетен майстор
След като има толкова дебел изолационен материал не може да няма и дюбели за него. Друг е въпроса, че сигурно по-магазините не ги зареждат поради липса на търсене. Търси производителите, например тука.

Цитат: Дюбели ф8
· стандартни, с дължина 70, 90 и 110 мм
· с пирон, с дължина 90, 120 и 150 мм
Всичко много хубаво само цена никой не каза ориентировъчно-
говоря за 10см EPS и някаква простичка мазилка-колко ше легне на квадрат...
EDI - майстор
Абе, не знам, нали ти казах, че сам си правих всичко.Значи на мен за материал /с най-добрите материали - на ЦЕРЕЗИТ/ ми излезе около 10-11 лева квадрата.Това е за 6 сантиметра миналата година.Сега не знам - стиропора 10 см сигурно е около 10 лева квадрата.Мисля, че между 40-50 лева на квадрат ще ти вземат майсторите, ама не знам, все пак...............

Тема "Няколко питания за външна топлоизолация на сграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: