Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
rendo - специалист
Колега - виждал съм такова нещо но не от кръгчета а от напречно разбичени греди 10/10 даже и ти можеш да го видиш в пицария Дон Домат на Дондуков.
Но както и да е ...
Лепят се с лепило за паркет към пода фугирането може да е 2 вида или с трици и смола за лакиране или с парченца дърво.
Но според мен е много игра ако ще е на кръгчета т.е. фугите ще са ного а и големи и освен това трябва много добре да обелиш кората защото иначе ще тръгнат буби навсякъде......
След това циклене лакиране и тн ...
май варянта с парченцата греда е по добър
naskoukov - помощник
И с парченца греда би било ефектно ,но за вилата искам да докарам по-битов дизаин пък и това ми влезна в главата.Мислите ли че ще стане достатъчно здраво?И от къде да намеря такава смола за лакиране която да смеся с триците?А ако фугирам с парченца дърво няма да се оплътни достатъчно и пак трябва фугиране с някакъв матерял, ито здрав.Не може ли да се фугира с някакъв матерял като цимент с пясък или нещо от сорта?Мисля да ги рендосам и лакирам предварително,защото са за механа и търпи по грубо испълнение.Благодаря!
torbalan - Дървен философ
според мен в празното място между кръгчетата - трябва да налепиш парчета дърво с подходяща форма
и чак след това да фугираш :)
naskoukov - помощник
torbalan написа:
според мен в празното място между кръгчетата - трябва да налепиш парчета дърво с подходяща форма
и чак след това да фугираш :)
Задължително така ще направя,но сещате ли се за някой по евтин матерял за лепене и фугиране че сега видях цените на лепило за паркет и смола за фугиране и :rolleyes:
naskoukov - помощник
Колеги казаха ми че ще стане с Ц200.Какво мислитте по въпроса?
torbalan - Дървен философ
ако ставаше с Ц200 - нямаше да лепят паркет с лепило за паркет :)

аз ползвах на две места едно турско, което не беше безумно скъпо...и е много добро :)
но не помня как се казваше...обаче в къщи имам кофа останала - ако се сетя довечера - ще погледна.

освен това имай предвид, че лепилото ако ти е равна основата върви по много малко...
то се маже с гребен 3мм :)

абе с две думи - ако ти е мерак, действай с лепило за паркет :) само си подготви кръгчетата и запълващите парчета да са ти под ръка :)
Тани - модератор
Ще стане и с Ц200 колкото да "издадеш обекта" Ако мислиш и да го ползваш, помисли за друга алтернатива ! Това което си го замислил е като Бентлито - не го карат масово не защото не е хубаво и качествено :-D
complast - специалист
Лепи се със епоксидна смола/няма мърдане/ и се фугира пак със същото.Тва изпълнение е за милионери.Ако искаш да ти стане красиво мога да ти предложа един труп от Секвоя Гигантея/има страшна виолетова шарка/ около 0,8м3.
naskoukov - помощник
Смола за щастие имам!А дървото което имам е бял и черен бор.Дали ще стане с него или е прекалено меко?!Ако се лакира с паркетен лак мисля че ще се получи , все пак старите дюшемета са чамови!Но ме приеснява това, че матеряла е суров?!Дали да взема нови трупчета да ги обеля и нарежа докато са зелени, а след като са нарязани на 4см. например, да ги оставя под навеса на топло(ламаринен покрив),ще изсъхнат бързо?!Какво мислите?Благодаря!
rendo - специалист
Това също е варянт но трябва да са ти горе долу ендакви размерите - режеш си кръгчетата и си правиш от парче твърдосплавна ламарина калъп за "звездата" и с него си изсичаш от кафявото дърво междините .
За да изсечеш с калъпа трябва да го правиш докато е мокро дървото

А за реденето кое е по добре първо да изсъхне и после да се прави ли или преди тва не знам най добре е по запознати да кажат

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (11.44 KиБ) Видяна 5151 пъти

Тема "Под от дъбови кръгове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: