Здравейте бих искал да попитам някой-по запознат как да спася започналата силно да линее и пожълтява трева .Става въпрос за тревна смеска "спорт" на VILMORIN.Общата ми засята площ е около 120 м/2 , тревата е на 2 г. и в по -голямата си част е идеална,но има една зона около 10м/2(в ъгала на двора ),където има няколко много разлистили се лози. За капак на всичко в този ъгъл има една секвоя която вече стана около 4м. и съответно направи почти невъзможно да проникне слънчева светлина вурху горката тревичка.Миналата година дървото беше по -малко и не правеше чак толкова сянка.А най-интересно ми е ,че има лека сянка на няколко места в двора и там тревата е най-свежа и зелена,но явно в проблемната зона е прекалена сянката
.Понеже няма как да дам слънце на тревата
,си мисля дали да не намаля поливането в тази зона,или може би има по добри варианти?А относно подръжката-кося горе-долу всяка седмица на 4 см. поливам всеки ден в силните жеги или поне през ден,през 2-3 месеца торя с NPK ,или само амаониева селитра,аерирам,валирам(абе, спазвам всичко по устав така да се каже
)Като цяло това ми е проблема,ще съм благодарен ако дадете някой съвет.Благодаря предварително