Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ArturDent - Почти Безобиден
Калина написа:
Та може ли да споделите коя е тази качествена фугомаса, която да взема най - накрая и сама да си я сложа, хич не ме притеснява дали ще е 40 лева или 100, а да слагам ли и фиксатор за фуги? И по ъглите пак да се сложи слой силикон?
Хайде сега пък сама ! Все ще се намери някой .
Иначе Ceresit имат едни табла с мостри в Практикер, при фугиращите смеси. Едното табло е за бани, другото за басейни. Харесай си цвят и си купи от тия за басейни. По-добро без къртене не можеш да постигнеш.

П.П. Що не щракнеш 2-3 снимки за да видим за какво става въпрос?
Тани - модератор
Артъре, мотивацията е много важна за крайния резултат при всяка една дейност. Не смятам, че ще намери по мотивиран от себе си човек на този етап. Похвален е куража да се хване сама да си свърши работата и съм сигурен, че ще я свърши по-добре от 90% от професионалистите които може да намери.
chapara - майстор
Чета си и недоумявам?Първо не ми е ясно защо спестяваш името на майстора ,ако е толкова известен или неизвестен?

По принцип ползвам фуга на "Боро",закупена само от фирмените им магазини и за това може би не съм имал гореупоменатите проблеми.Ето ти препоръчвана фуга:
Изображение

Изчисти всичко до максимум в проблемните участъци,забъркай по предписание фугата.Преразбъркване след 5 мин. :!: Нека фугата е рядка като боза.Залей пода и първия ред,така че да влезне колкото и душа иска.Може да се окажат участъци ,където да лапне много,поради кухини под плочките.Дано не са такива : :lol: :lol: :lol: :cool: :?

Изображение

Когато престане да поема фугомасата,оформи фугите и зчисти пода и първия ред.Това с фиксатора е наистина екстра,която аз лично ..... :? ,пък нямам течаща баня.Успех,ако ли не ... :? ,къртенйе :wink:
chapara благодаря за адекватното включване и за съветите, ще ги използвам :)

Първо спестявам името, тъй като майсторът е препоръчан, приятел на приятел на мъжа ми. Не искам да си имам евентуално проблеми. Втория "майстор" също не искам да упоменавам, тъй като и той е изнамерен от познати. Гледали сме все препоръчани хора да търсим, не най-евтините.

Искрено благодаря за съвета да залея пода със сместа. Тъкмо се чудех как аджеба ще я натикам навътре, та да уплътни хубаво. Защото като гледах последния път, сместа просто се замаза отгоре и даже има дупчици на места.

Къртенето ще го имам предвид, за мен това е най-правилният вариант, тъй като не ми се ще тези ядове да продължат още една година. Но имам проблеми с мъжа, на него идеята не се харесва и засега ще се пробвам със запълване.
Огледайте и около сифона минава ми отводнението близо до петното калпав сифон = на бутната тераса с хидройзолацията плочките и т.н обратен наклон и не ги лепят тръбите водарите..
сола 180 - специалист
Тани написа:
хидроизолацията поне в ъглите си е необходима застраховка.
Е това е несериозно мисля си аз.Защо пък само в ъглите.Аз мисля , че няма никаква нужда пък камо ли само в ъглите.
Тани - модератор
Ти ако гарантираш за себе си как ще наредиш плочките , аз не мога да гарантирам на клиента, че картона ще издържи на водата ако вземе да лепи някакъв такъв "майстор" след като си тръгна и предпочитам да се застраховам :wink:
Пък като гледам и на автора на темата нямаше да му е излишна една хидроизолация :wink: Тя е малко като пожарогасителя - може и никога да не ти се наложи да го ползваш , но когато се наложи е добре да го имаш!

Прикачен файл

плочки.jpg
сола 180 - специалист
Много си прав тука.Аз затова искам като почна една баня, сам да си направя ВиК,картон, мазане и всичко да края да няма после съмнения или оправдания.

Тема "Проблем с баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: