Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
de0xyrib0se - помощник
Здравейте на всички. Имам следния проблем. Остъклих една тераса и сега искам да и сложа окачен таван на едно ниво. Но имам следните два проблема, които се надявам някой да даде акъл как да преборя.

1. Трябва да захвана UD профила от едната страна върху мазилка, която беше външна, сиреч груба и много неравна. Как да стане това без да се нагъне профила от самите неравности при стягането към стената? Представете си все едно да закачате профил на външна фасада. Единия вариант който си мислех е, да облека първо неравната стена и после за нея да хвана профилът.

2. От другата страна пък за мой късмет се пада дограмата, и реално няма за какво да хвана противоположния UD освен за горната част на дограмата а тя се ми се дупчи. Има ли някакъв вариант да направя захват за тавана? Било то и от няколко профила, така че това да стане точно преди дограмата и противоположно на отсрещният профил?

Като последен вариант мислех за това да хвана CD-тата за тавана без да ползвам UD, но не знам това колко е възможно.

Та, давайте акъл на воля.
torbalan - Дървен философ
по т1 - използвай дървени летви 3х5 см. вместо UD
по т2 - какво му се притесняваш да дупчиш дограмата - така или иначе пробитото ще остане под гипсокартона и няма как да се види...
от друга страна, ако искаш да стане грамотно - според мен трябва да се преправи по-сериозно...
да се направи "щурц" или както му се вика и т.н.
но това е свързано с махане на съществуващата дограма и поставяне на нова, което до колкото усещам няма да ти допадне :)
de0xyrib0se - помощник
torbalan написа:
по т1 - използвай дървени летви 3х5 см. вместо UD
по т2 - какво му се притесняваш да дупчиш дограмата - така или иначе пробитото ще остане под гипсокартона и няма как да се види...
от друга страна, ако искаш да стане грамотно - според мен трябва да се преправи по-сериозно...
да се направи "щурц" или както му се вика и т.н.
но това е свързано с махане на съществуващата дограма и поставяне на нова, което до колкото усещам няма да ти допадне :)
И аз се бях замислил за летви, явно правилно съм го подкарал. Относно т2, може да хвана една дървена летва директно за тавана, но проблема е как да я нивелирам спрямо противоположната летва, освен да я хвана с дюбели и да я навивам леко до като не им съвпаднат нивата.
Transporterr - специалист
малки неравности може да се компенсират ако се среже профила от двете страни. ако не прилепва добре, подлагаш под дюбелите нещо за да прилепне и хване добре, в учасъка където са дюбелите :cool:
Pablo - специалист
Transporterr написа:
малки неравности може да се компенсират ако се среже профила от двете страни. ако не прилепва добре, подлагаш под дюбелите нещо за да прилепне и хване добре, в учасъка където са дюбелите :cool:
1/2/3 слоя акустична лента също може да обере доста неравности. От Практикер съм взимал ролка лента , която е предназначена конкретно за полагане под У-тата.
Тани - модератор
После такава груба ли ще остане мазилката? Така или иначе ще трябва да шпакловаш ъглите мешду стената и ГК и няма как да направиш преход губо- гладко. Шпакловай си още сега стената или направо залепи ГК на нея и тогава на вече равната повърхност си сложи уд-то!

Тема "Помощ, неравни стени за захват на UD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: