Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Тогава търси проблема в нагревателите.
Току що изпробвах релето като му подадох фаза и нула -сработи.Значи тия гадове със плочките са го прекъснали някъде.
evil - специалист
Не можеш ли да измериш съпротивлението с мултицет добре е да е сигурно преди да къртиш а най сигурната проба е следната :) Избираш си един контакт ,включваш в него един уред който е по-мощен от от по-мощния от тези кръгове за да си сигурен че предпазителя ще държи мощноста после гасиш всички предпазители взимаш кабел на единия край слагаш щепсел на другия устер клема и вързваш единия кръг и включваш щепсела после вдигаш предпазителя на контактите и след това главния/поредността на действията не е случайна/.Така тестваш и двата кръга ако става късо работата е сигурна :-D
fikata - майстор
evil
Твоя съвет ми звучи като да ремонтираш електроника с чук :)
evil - специалист
Хахаха може да го наречем "метод на чука" :lol: и да го препоръчваме на всички не-електротехници.
moimoimoi - майстор
a това подово работило ли е някога?
като премериш двата контира ,поотделно всеки какво съпротивление дава?
като даде на късо пада ли предпазител и колко ампера е той?

или имаш предвит че като подадеш фаза и нула на някой от контурите прескачат искри?
Подовото е полагано скоро и не е работило.Като го пусна предпазителя изключва с гърмене -25А а подовото е 2контура по 1500W.
evil - специалист
Много е малко вероятността да се окъси контур на подово.По-вероятно е да е прекъснато но тогава предпазител едва ли ще пада ако е дефекнотокова може.Мери съпротивленията или метода на чука защото окъсено подово не съм срещал но не е невъзможно разбира се.Ако не можеш да установиш със сигурност по-добре викни някой колега да го погледне преди да къртиш защото направо не си представям как плочкаджията би го окъсил така че да пада предпазител.Имам предвид без да иска де ,по-вероятно е да е нарочно :roll: .Да не би да си пропуснал някое плащане на някой майстор :lol:
Подовото съм го полагал аз.И сега като не тръгва не мога да си взема парите. ходи доказвай ,че ти нямаш вина. връзваш подовото и не тръгва а гърми бушона.
evil - специалист
мери съпротивления ,единия кръг,другия кръг и двата кръга вързани последователно да видим какво става

Тема "терморегулатор за подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: